Rață prăjită cu mere, miere și oțet de cidru
Rața prăjită cu mere, miere și oțet de cidru este o fără gluten, primar și vegetarian garnitură. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 1g de proteine, 9g de grăsime, și un total de 250 de calorii. Această rețetă servește 4. Pentru $1.3 pe portie, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați cimbru, mere, sare și piper și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 24%. Acest scor nu este atât de super. Încercați Pan gambe de vițel prăjite cu Calvados, mere și oțet de cidru, Friptură de porc cu mere, oțet de cidru și rozmarin, și Rață Prăjită Cu Mere pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F. Spălați și uscați rața în interior și în exterior foarte bine, apoi condimentați liberal cu sare și piper.
Așezați ficatul în interiorul cavității și strângeți bine pasărea.
Așezați rața, pe partea sa, într-o tigaie sau o tigaie de prăjire sigură și puneți-o în cuptor pentru a găti 10 minute. Întoarceți rața la cealaltă parte și gătiți încă 10 minute. Întoarceți rața pe spate și prăjiți încă 10 minute.
Scoateți rața din cuptor și adăugați legumele tocate, usturoiul, cimbru și tăierea tocată în tigaia care înconjoară pasărea. Puteți elimina șirul de fixare în acest moment. Rața își va ține cea mai mare parte forma, iar picioarele se vor rumeni și se vor găti mai uniform dacă li se permite să stea oarecum de pe corp.Întoarceți rața la cuptor și gătiți încă 12-14 minute pe kilogram sau până când o temperatură internă a coapsei atinge 155 de grade. Rața va continua să gătească odată scoasă din cuptor și în curând se va atinge o temperatură interioară de 165 de grade F. Puneți sucurile de tigaie peste pasăre de mai multe ori în timp ce gătește.După ce scoateți rața din cuptor, condimentați-o din nou cu sare și piper și mutați-o într-un platou de servire pentru a se odihni cel puțin 20 de minute, astfel încât să poată continua să gătească. Un truc pe care l-am învățat care îmbunătățește aroma cărnii de sân este să așezi rața odihnindu-se într-un unghi, cu capul în jos și capătul cozii ridicat. O cană de cafea funcționează bine pentru asta. Când se obține un unghi bun, sucurile aromate curg pe deal prin carnea de sân și pe platou, unde pot fi rezervate și adăugate la sos în ultimul moment.În timp ce rața se odihnește, caramelizați feliile de mere în 4 linguri de unt. Acest lucru este ușor de realizat dacă așezați feliile într-un singur strat și nu le deranjați timp de aproximativ 6 minute, în timp ce se rumenesc pe o parte. Când le răsturnați și gătiți încă câteva minute. Puneți-le deoparte acoperite pentru a rămâne calde în timp ce faceți sosul.
Așezați tigaia sau tigaia de prăjire cu legumele și tunderea pe un arzător setat la foc mediu-mare. Gatiti, amestecand des pana se rumeneste frumos, 1 sau 2 minute. Apoi scurgeți și aruncați cea mai mare parte a lichidului din tigaie (este aproape toată grăsimea). Apoi adăugați mierea în tigaie cu bucățile rămase rumenite și gătiți un moment suplimentar mai mult. Îndepărtați tigaia cu aproximativ o jumătate de cană de apă. Simmering amestecul aproximativ 5 minute.
Se toarnă oțetul și se mai gătește încă un moment.Se strecoară sosul printr-o sită așezată peste o cratiță curată. Apăsați solidele pentru a le scuti de cât mai multă aromă posibil.
Adăugați sucul de rață colectatpe platoul de servire și aduceți sosul la fierbere scăzută. Gustați sosul poate avea nevoie de puțin mai mult oțet, deși nu lăsați aroma de oțet să copleșească sosul.
Scoateți cratița de pe foc și adăugați încet restul de 3 linguri de unt câte puțin, amestecând tot timpul. Sosul va deveni ușor îngroșat. Se amestecă citricele zests.To serviți sculpta rața și aranjați-o pe platoul de servire, înconjurat de mere.
Se toarnă aproximativ jumătate din sos peste carne și se folosește restul pentru a trece la masă.