Plăcintă cu spanac și cartofi
Placinta cu spanac și cartofi durează aproximativ 1 oră și 20 de minute de la început până la sfârșit. Pentru 87 de cenți per porție, această rețetă acoperă 20% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 9 porții cu 158 de calorii, 9 g de proteine și 6 g de grăsime fiecare. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Această rețetă de la Allrecipes necesită cartofi, ceapă verde, brânză mozzarella și brânză ricotta. În general, această rețetă obține un scor excelent de 91%. Rețete similare includ plăcintă cu spanac cu cartofi, năut, spanac și plăcintă Samosa cu cartofi și plăcintă grecească cu spanac în crustă de cartofi.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F (200 de grade C).
Puneți cartofii în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 45 de minute sau până se înmoaie. Întoarceți o dată sau de două ori. Se răcește, se curăță și se taie în felii de 1/4 inch.
Reduceți temperatura cuptorului la 350 de grade F (175 de grade C).
Într-un castron mediu, amestecați spanacul, ceapa verde, brânza ricotta, sucul de lămâie, sare și piper. Udați foile de matzo sub jet de apă caldă pentru scurt timp pe fiecare parte, doar până când sunt flexibile.
Puneți unul în fundul unui vas pătrat de copt de 9 inci.
Întindeți peste el 1/4 din amestecul de ricotta, urmat de un strat de felii de cartofi.
Presărați 1/4 din brânză mozzarella peste cartofi. Repetați straturile și terminați cu brânză mozzarella deasupra.
Coaceți 35 de minute în cuptorul preîncălzit, până când brânza de deasupra este spumoasă și aurie. Țineți la cald până când sunteți gata de servit.
Vin recomandat: Vin Santo, Recolta Târzie Riesling, Lambrusco Dolce
Plăcinta funcționează foarte bine cu Vin Santo, Late Harvest Riesling și Lambrusco Dolce. Aceste vinuri sunt toate dulci, ceea ce este important, deoarece vinul ar trebui să fie, de obicei, mai dulce decât mâncarea pe care o asociați. Ai putea încerca Blanc de Bleu Cuvee Mousseux. Recenzorilor le place destul de mult cu un rating de 4,2 din 5 stele și un preț de aproximativ 16 dolari pe sticlă.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu este un vin premium din California Chardonnay, cu un plus de afine și este un vin spumant delicat rezervat sărbătorilor memorabile. Oferă arome seducătoare și efervescență aromatică proaspătă - pastelat viu cu afine. Toate acestea sunt conținute într-o sticlă impresionant de sexy, cu fler de bun gust. Fructele pentru Blanc de Bleu sunt cultivate în podgoriile liniștite din California de Nord, cunoscute pentru briza lor răcoroasă și limpede - condiții ideale pentru strugurii exclusivi și soluri care accentuează profund caracteristici aromate. Acest vin spumant se asortează bine cu aperitive, sushi și mese foarte ușoare.