Oyakodon (castron de orez cu pui și ou) din ' Japanese Soul Cooking
Rețeta Oyakodon (castron de orez cu pui și ouă) de la ' gătitul sufletului japonez ar putea satisface pofta japoneză în jur 25 minute. Această rețetă servește 4. Acest fel principal are 1478 calorii, 58G de proteine, și 20g de grăsime pe porție. Pentru $5.26 pe portie, această rețetă acoperă 43% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Mergeți la magazin și ridicați scallion, sos de soia, coapse și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma sosul de soia, puteți urma acest fel principal cu Panna Cotta cu sos de căpșuni-Vin Santo ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 71%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Oyakodon (Boluri Japoneze De Orez Cu Pui Și Ouă), Casă Rayu Din ' Japoneză Suflet Gătit, și Tempura De Legume Din ' Gătitul Sufletului Japonez.
Instrucțiuni
1
Tăiați ceapa pe jumătate pe lungime, de sus în jos (axă în axă).
Ingrediente de care veți avea nevoie
3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore
2
Tăiați fiecare jumătate în felii de 1/4 inch, tăind și pe lungime.
3
Combinați ceapa, puiul, mirinul, sosul de soia, sake-ul și dashi într-o cratiță și puneți-le la foc mare. Când lichidul fierbe, reduceți focul și fierbeți timp de aproximativ 5 minute, până când puiul se gătește.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Kilogram De Muschi De Piept De Curcan, Tăiat în 1 Inch. Cuburi
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore
Dashi
6 Chifle Cu Susan, împărțite
Sos Japonez De Susan
Echipamente pe care le vei folosi
Nuci Pecan Tocate, Optional
4
Amestecați ingredientele ocazional pe măsură ce gătesc.
5
Pentru a pregăti oyakodon o porție la un moment dat: rupeți 2 ouă într-un castron și bateți ușor ouăle, de cel mult 10 ori. Doriți ca o parte din gălbenuș și alb să fie ușor amestecate, în timp ce alte părți sunt încă separate.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Prajit, De Preferat Canola
Prăjituri Cu Ghimbir, împărțite
Echipamente pe care le vei folosi
Bomboanele Lui Peachie-o
6
Transferați o pătrime din amestecul de pui (aproximativ 1 1/2 căni de pui, ceapă și bulion) într-o tigaie mică. O tigaie de 6 inci funcționează excelent.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore
1-1/2 Cană Supă De Pui
Echipamente pe care le vei folosi
Pecorino, Grosime De 1/4 Inch
7
Puneți tigaia la foc mare. Când lichidul fierbe, reduceți focul, astfel încât bulionul să fiarbă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1-1/2 Cană Supă De Pui
Echipamente pe care le vei folosi
Pecorino, Grosime De 1/4 Inch
8
Se toarnă trei sferturi din amestecul de ouă peste pui, ceapă și bulion. A nu se amesteca. Gatiti aproximativ 1 minut, apoi adaugati restul de un sfert de ou peste ingredientele din tigaie. Acoperiți tigaia și gătiți încă 30 de secunde. Opriți focul și lăsați oyakodonul să se odihnească, acoperit, timp de 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore
1-1/2 Cană Supă De Pui
Ulei De Prajit, De Preferat Canola
Echipamente pe care le vei folosi
Pecorino, Grosime De 1/4 Inch
9
În timp ce oyakodon se odihnește, scoateți 1 1/2 căni din orezul gătit într-un bol de servire. Când oyakodon este gata, descoperiți și glisați întregul conținut din tigaie pentru a se odihni pe orez. Înclinați tigaia și folosiți o spatulă dacă este necesar; oyakodonul ar trebui să alunece ușor.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
Echipamente pe care le vei folosi
Pecorino, Grosime De 1/4 Inch
4 Covrigei Mari Acoperiți Cu Iaurt
Bomboanele Lui Peachie-o
10
Garnisiți cu mitsuba, scallions și nori. Accent cu shichimi togarashi după gust.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Shichimi Togarashi
Ceașcă Piept De Curcan Gătit Mărunțit
Mitsuba
Nori
11
Serviți imediat și repetați acest preparat pentru porțiile rămase.
1
Se toarnă întregul amestec de pui și ceapă într-o tigaie mare (o tigaie din fontă de 11 inci funcționează excelent).
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore
Echipamente pe care le vei folosi
Pecorino, Grosime De 1/4 Inch
2
Puneți tigaia la foc mare. Când bulionul fierbe, reduceți căldura, astfel încât lichidul să fiarbă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1-1/2 Cană Supă De Pui
Echipamente pe care le vei folosi
Pecorino, Grosime De 1/4 Inch
3
Bateți ușor 8 ouă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Prajit, De Preferat Canola
4
Se toarnă trei pătrimi din ouă peste amestecul de pui. A nu se amesteca. Gatiti aproximativ 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
Ulei De Prajit, De Preferat Canola
5
Se toarnă restul de un sfert de ouă peste ingredientele din tigaie. Acoperiți și gătiți încă 30 de secunde. Opriți focul și lăsați oyakodonul să se odihnească timp de 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Prajit, De Preferat Canola
Echipamente pe care le vei folosi
Pecorino, Grosime De 1/4 Inch
6
Împărțiți orezul gătit în 4 boluri mari. Folosiți o lingură mare de servire pentru a scoate oyakodonul din tigaie și așezați-l peste orez.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
Echipamente pe care le vei folosi
Pecorino, Grosime De 1/4 Inch
Bomboanele Lui Peachie-o
7
Garnisiți după dorință.
8
Variație: dacă preferați ouăle gătite, în ultimul pas turnați toate ouăle peste pui, ceapă și bulion în tigaia mică. Acoperiți și gătiți timp de 2 minute. Opriți focul și lăsați oyakodonul să se odihnească, acoperit, timp de 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore