Orez cu fulgi de Bonito glazurați cu soia și semințe de susan
Orezul cu fulgi de Bonito glazurați cu soia și semințe de susan este un fără gluten, fără lactate și prietenos cu fodmap garnitură. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 8g de proteine, 3G de grăsime, și un total de 391 calorii. Această rețetă servește 4 și costă 59 de cenți pe porție. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați sos de soia, sake, orez japonez cu bob scurt și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 75%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Spanac Ohitashi (salată japoneză de spanac cu fulgi de Bonito), Broccoli Cu Soia, Oțet De Orez Și Semințe De Susan, și Sos De Soia-Susan.
Instrucțiuni
Dacă utilizați fulgi Katsuo bushi din pachet, umeziți cu câteva picături de sake sau apă. Tăiați fin Katsuo bushi, apoi gătiți într-o tigaie grea uscată la foc moderat, amestecând frecvent, până când este parfumată și mai ales uscată.
Adăugați sake, zahăr și sos de soia și gătiți la foc moderat, amestecând frecvent, până când amestecul este uscat și glazurat. Se amestecă semințele de susan și se întinde pe o farfurie pentru a se răci.
Clătiți orezul într-un castron în mai multe schimbări de apă rece până când apa este aproape limpede; scurgeți bine într-o sită mare.
Combinați orezul și 2 căni de apă într-o cratiță grea de 3 litri și lăsați să stea 10 minute. Acoperiți cu un capac bine fixat și aduceți la fierbere la foc mare. Gatiti la fierbere rapida (capacul va fi zgomotos si spuma poate picura in afara tigaiei) 5 minute sau pana cand apa este absorbita.
Se ia de pe foc și se lasă să stea, acoperit, 10 minute.
Serviți orezul cu topping de fulgi de bonito.
* Bonito-fulg topping păstrează într-un recipient etanș la temperatura camerei 1 săptămână.