Okra carbonizată cu gem de slănină
Okra carbonizată cu gem de slănină este o fără gluten garnitură. O porție conține 371 calorii, 12g de proteine, și 27G de grăsime. Această rețetă servește 4 și costă 2,06 USD pe porție. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute. Mergeți la magazin și ridicați ceapă, bulion de pui, okra și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 39%. Acest scor nu este atât de remarcabil. Încercați Okra Carbonizată, Okra carbonizată cu Tomatillos, și Okra carbonizată cu roșii pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați slănina într-o oală mare cu fund greu sau cuptor olandez la foc mediu și gătiți, amestecând ocazional, până când grăsimea s-a topit și slănina începe să se rumenească, aproximativ 10 până la 15 minute.
Adăugați ceapa, condimentați cu sare și gătiți, amestecând ocazional, până când ceapa s-a rumenit, aproximativ 5 minute.
Adăugați zahărul și amestecați pentru a combina.
Adăugați 1 cană de bulion și aduceți la foc mic, răzuind bucățile rumenite de pe fundul oalei. Continuați să fierbeți, amestecând ocazional, până când amestecul se îngroașă și aproape tot lichidul s-a evaporat, aproximativ 8 până la 10 minute.
Adăugați încă 1 cană de bulion și fierbeți, amestecând ocazional, până când amestecul se îngroașă și aproape tot lichidul s-a evaporat, aproximativ 8 până la 10 minute.
Adăugați ceașca rămasă de bulion, miere, Espelette, sare măsurată și piper negru și amestecați pentru a combina.
Transferați amestecul într-un blender și rezervați oala. Amestecați până se omogenizează, îndepărtând capacul mic de pe capacul blenderului (capacul de turnare) și acoperind spațiul cu un prosop de bucătărie (acest lucru permite evacuarea aburului și împiedică capacul să se desprindă).Întoarceți amestecul în oala rezervată, puneți-l la foc mediu-mare și gătiți, amestecând ocazional, până când se reduce la aproximativ 1 1/2 căni, aproximativ 6 până la 8 minute.
Se ia de pe foc și se amestecă untul; pus deoparte. (În acest moment, gemul de slănină poate fi răcit la temperatura camerei și apoi refrigerat într-un recipient etanș până la 2 săptămâni. Reîncălziți înainte de utilizare.) Pentru okra: tăiați tulpinile din okra și tăiați fiecare păstăi pe jumătate pe lungime.
Se pune într-un castron mare, se adaugă sarea și se aruncă pentru a se combina; pus deoparte.
Încălziți o tigaie mare, bine condimentată sau emailată din fontă la foc mare până când este foarte fierbinte, aproximativ 3 minute. Lucrând în 2 până la 3 loturi pentru a nu aglomera tigaia, adăugați okra, cu partea tăiată în jos într-un singur strat și căutați netulburat până când este carbonizat pe fund, aproximativ 2 până la 3 minute. Întoarceți okra și gătiți până când este crocant, cu aproximativ 30 de secunde în plus.
Scoateți într-un castron mediu.
Scoateți tigaia de pe foc, adăugați okra în castron și 1/2 cană de gem de slănină în tigaie (rezervați gemul de slănină rămas pentru o altă utilizare) și amestecați pentru a combina. Transferați imediat într-un vas de servit.