Midii în sos de cremă Curry
Midii în sos de smântână Curry ar putea fi doar hor d ' oeuvre pe care îl căutați. Această rețetă servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 30g de proteine, 33g de grăsime, și un total de 581 calorii. Pentru $ 3.69 pe portie, această rețetă acoperă 33% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face din nou. Această rețetă este tipică bucătăriei indiene. Dacă aveți suc de lămâie, smântână grea, unt și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a utiliza pudra de curry ai putea urma acest curs principal cu Curry înghețată cu Mango și fistic ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 65%. Acest scor este solid. Încercați Midii Usturoi Cu Cremă De Curry, Midii În Sos Curry, și Scoici și midii în sos Curry thailandez pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți untul într-un cuptor olandez mare sau oală la foc mediu-mare.
Adăugați pudra de curry și gătiți, amestecând, 30 de secunde.
Adăugați ceapa, țelina, șalotele, usturoiul, 1/2 linguriță sare și piper după gust; gătiți până când legumele sunt translucide, 4 până la 5 minute.
Adăugați vinul și 1/4 cană de apă și aduceți la fierbere la foc mare. Amestecați midii; acoperiți și gătiți, agitând oala ocazional, până când midiile se deschid, 3 până la 5 minute.
Transferați midiile deschise într-un bol folosind o lingură pliată (aruncați orice care nu se deschide). Acoperiți vasul și lăsați-l deoparte.
Adăugați smântâna în oală cu lichidul de gătit și legumele; se aduce la fierbere și se gătește până se reduce la jumătate, 5 până la 8 minute. Se amestecă coniacul și sucul de lămâie. Întoarceți midiile în oală și amestecați pentru a acoperi cu sosul.
Se servește cu pene de lămâie și felii de baghetă prăjite.
Fotografie de Christopher Testani
Vin recomandat: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Shellfish funcționează foarte bine cu Chardonnay, Muscadet și Riesling. Buttery chardonnay este excelent pentru scoici, creveți, crab și homar, în timp ce muscadet este o alegere clasică pentru midii, stridii și scoici. Dacă aveți niște condimente în crustacee, un riesling semi-uscat poate echilibra căldura. Lapis luna Chardonnay cu un rating de 4.7 din 5 stele pare a fi un meci bun. Costă aproximativ 13 dolari pe sticlă.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Coajă de portocală, ananas copt, pâine prăjită și vanilie pe nas. Corpolent, proaspăt și plin de viață, cu piersici albe luxuriante și arome de mere coapte care duc la un finisaj sărat cu unt.