Matzo Casant
Matzo fragile ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă servește 12 și costă 64 de cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și prietenoasă cu FODMAP are 404 calorii, 4G de proteine, și 30g de grăsime pe porție. Dacă aveți la îndemână migdale, chipsuri de ciocolată semidulce, extract de vanillan și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 22%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare sunt Luminat Matzo Brei aka matzo prăjit, Pizza Matzo, și Plăcintă Cu Legume Matzo.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 350 F și aranjați un suport în mijloc.Tapetați o foaie de copt cu margini cu 2 bucăți suprapuse de folie de aluminiu care se înfășoară peste marginile foii de copt. Aranjați matzo-ul într-un singur strat pe foaia de copt, rupând bucăți după cum este necesar pentru a umple orice spații goale; pus deoparte.
Așezați untul, zahărul brun și 3/4 linguriță de fleur de sel într-o cratiță mică la foc mediu și amestecați cu o spatulă de cauciuc până când amestecul fierbe, aproximativ 5 minute. Continuați să fierbeți, amestecând ocazional, încă 3 minute.
Se ia de pe foc, se adaugă vanilia (se toarnă încet, deoarece amestecul se poate balona) și se amestecă pentru a se combina.
Se toarnă caramelul peste matzo și se întinde uniform folosind spatula de cauciuc.
Așezați foaia de copt în cuptor (aveți grijă, deoarece foaia de copt poate fi fierbinte din caramel) și coaceți matzo până când bulele mici acoperă suprafața și caramelul este parfumat (nu lăsați caramelul să ardă), aproximativ 10 minute.
Se scoate din cuptor, se presară cu chipsurile de ciocolată și se lasă deoparte până când chipsurile s-au înmuiat, aproximativ 5 minute.Folosind o spatulă de cauciuc, întindeți ciocolata peste caramel.
Se presară cu nucile și restul de 3/4 linguriță fleur de sel. Refrigerați fragilul până se răcește, aproximativ 15 minute. Se rupe în bucăți și se servește.