Gratin de cartofi și fenicul
Gratinul de cartofi și fenicul ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 11g de proteine, 26g de grăsime, și un total de 454 calorii. Această rețetă servește 8. Pentru $1.23 pe portie, această rețetă acoperă 22% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Dacă aveți cartofi Yukon gold, pesmet, unt și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Acesta este adus la tine de retetele mele. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular solid de 58%. Încercați Gratin de cartofi și fenicul, Gratin de cartofi-fenicul, și Gratin de fenicul și cartofi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o tigaie mare adâncă, topiți untul în 1 lingură de ulei de măsline.
Adăugați feniculul, acoperiți și gătiți la foc moderat până când feniculul este ofilit, aproximativ 6 minute. Descoperiți și gătiți, amestecând ocazional, până când sunt foarte moi și doar caramelizate, aproximativ 12 minute. Condimentează cu sare și piper și lasă să se răcească ușor.
Într-un castron mic, combinați pesmetul cu restul de 2 linguri ulei. Condimentează ușor cu sare și piper; deoparte.
Preîncălziți cuptorul la 350 și ungeți un vas de copt de 13 pe 9 inci.
Răspândiți o treime din cartofi într-un strat uniform în vas. Condimentează ușor cu sare și piper și acoperă cu o treime din fenicul. Repetați stratificarea cu cartofii rămași și fenicul, condimentând straturile și terminând cu feniculul.
Într-o ceașcă mare de măsurare, combinați smântâna și stocul și turnați peste legume, rearanjând feniculul dacă este dislocat de lichid. Acoperiți vasul bine cu folie și coaceți aproximativ 1 oră sau până când cartofii sunt doar fragede; așezați o foaie de copt sub vas pentru a prinde orice picături.
Scoateți folia, presărați blatul cu firimiturile de pâine și coaceți aproximativ 30 de minute mai mult sau până când blatul se rumenesc și cartofii sunt foarte fragede.
Lăsați gratinul să se odihnească timp de 10 minute înainte de tăiere.
Faceți înainte: gratinul poate fi refrigerat peste noapte. Reîncălziți, acoperiți, într-un cuptor de 350 înainte de servire.