Fettuccine cu Pesto, sparanghel și anghinare
Fettuccine cu Pesto, sparanghel și anghinare ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 4 porții cu 507 calorii, 19g de proteine, și 21g de grăsime fiecare. Pentru $2.82 pe portie, această rețetă acoperă 26% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână frunze de pătrunjel, frunze de busuioc, parmezan și alte câteva ingrediente, o puteți face. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 66%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare sunt Fettuccine cu sparanghel, Pesto verde de sfeclă și ou Pocat, Sparanghel prăjit brânză la grătar cu Pesto de anghinare și Rucola, și Quiche de sparanghel, anghinare, Pesto și brânză de capră cu crustă de Quinoa.
Instrucțiuni
Așezați nucile de pin în vasul unui robot de bucătărie prevăzut cu un accesoriu pentru lamă și procesați până la măcinat fin, aproximativ 20 de secunde. Răsturnați părțile laterale ale bolului folosind o spatulă de cauciuc.
Adăugați sarea și piperul măsurate, usturoiul, busuiocul și pătrunjelul; procesați până când sunt purificate, aproximativ 15 secunde; și răzuiește părțile laterale ale bolului.Cu procesorul în funcțiune, adăugați încet uleiul într-un flux subțire până când este încorporat.
Adăugați parmezanul și pulsați de câteva ori pentru a încorpora. Gustați și condimentați cu sare și piper suplimentar, după cum este necesar; pus deoparte.Pentru paste: aduceți o oală mare cu apă puternic sărată la fierbere la foc mare.Strângeți sucul din jumătatea de lămâie într-un castron mediu, nereactiv și umpleți vasul pe jumătate cu apă rece; pune deoparte.Lucrând cu 1 anghinare odată, tăiați treimea superioară cu frunze cu un cuțit zimțat. Scoateți frunzele exterioare întunecate una câte una pentru a dezvălui frunzele interioare galbene fragede. Tăiați fundul tulpinii.
Tăiați în jurul exteriorului anghinarei cu un cuțit pentru a îndepărta baza de frunze dură rămasă. Folosind un cojitor de legume, radeți pielea verde închis de pe tulpină, netezind marginile unde au fost atașate frunzele.
Tăiați anghinarea pe jumătate pe lungime prin frunze și tulpină. Folosind o lingură mică, scoateți ușor sufocul violet dur și puful găsit între frunze și tulpină; aruncați.
Tăiați din nou fiecare anghinare pe jumătate pe lungime și puneți-o în apa de lămâie rezervată. Repetați cu anghinarea rămasă.Pregătiți o baie de apă cu gheață umplând un castron mare la jumătate cu gheață și apă; pus deoparte.
Scoateți sferturile de anghinare din apa cu lămâie, aruncați-le în apa sărată clocotită și gătiți până se înmoaie, aproximativ 3 până la 4 minute. Folosind o lingură cu fante sau un păianjen, transferați anghinarea în baia de apă cu gheață pregătită pentru a se răci. Păstrați oala cu apă la fiert pentru sparanghel.
Transferați anghinarea din Baia de apă pe o tăietură și uscați-o între prosoape (cu cât este mai uscat, cu atât mai bine). Puneți anghinarea deoparte; rezervați baia de apă cu gheață.
Adăugați sparanghelul în apa clocotită și blanch până când este crocant, aproximativ 30 de secunde. Folosind un păianjen sau clești, transferați sparanghelul în baia de apă cu gheață rezervată pentru a se răci. Păstrați oala cu apă la fiert pentru paste.
Transferați sparanghelul din Baia de apă pe o tăietură și uscați-l între prosoape. Folosind un cojitor de legume, radeți fiecare suliță de sparanghel pe lungime în fâșii subțiri, apoi tăiați benzile în jumătate transversal. (Dacă aveți probleme cu decojirea ultimei porțiuni de sparanghel, sprijiniți sulița pe mânerul plat al unei spatule sau linguri pentru o mai bună pârghie și continuați să curățați.)
Așezați fâșiile de sparanghel într-un castron mediu, împreună cu vârfurile sulițelor; pune deoparte.
Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare până la sclipire.
Adăugați anghinarea și căutați pe toate părțile, aproximativ 5 minute în total.
Se transferă pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie și se condimentează cu sare și piper.
Scoateți tigaia de pe foc, turnați și aruncați excesul de ulei și puneți tigaia deoparte.
Adăugați pastele în apa clocotită și gătiți până la al dente, aproximativ 7 minute. Rezervați 1 1/2 căni de apă pentru paste, apoi scurgeți pastele.Întoarceți imediat tigaia la foc mediu-mare; adăugați pesto-ul rezervat, 3/4 cană din apa de gătit rezervată pentru paste și fâșiile de sparanghel; Se amestecă pentru a se combina; și aduceți rapid la foc mic.
Adăugați pastele fierte și aruncați pentru a combina, gătind pentru a reduce lichidul sau adăugând mai multă apă rezervată pentru paste, după cum este necesar, pentru a atinge consistența dorită a sosului. Gustați și condimentați cu sare și piper suplimentar, după cum este necesar.Împărțiți imediat între 4 boluri calde și acoperiți fiecare bol cu 4 sferturi de anghinare și puțin piper.
Se servește cu parmezan ras.