Creveți glazurați cu Chili cu sos Tomatillo-Cilantro
Creveții glazurați cu Chili cu sos Tomatillo-Cilantro este un fără gluten, primar și pescatarian rețetă cu 6 porții. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 11g de proteine, 15g de grăsime, și un total de 208 calorii. Pentru $2.02 pe portie, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de chili ușor măcinat, creveți jumbo, ulei de măsline și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 1 persoană a considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 50%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Creveți Chili Lime cu sos de iaurt Cilantro, Pui Cu Sos Tomatillo Și Coriandru, și Tamale de pui cu sos Tomatillo-Cilantro.
Instrucțiuni
Gatiti tomatillos in oala mare cu apa sarata clocotita pana la culoarea verde-masline, aproximativ 5 minute.
Scurgeți și transferați în blender.
Adăugați ceapa, jalapele și usturoiul și procesați sosul tomatillo până se omogenizează.
Încălziți 1 lingură de ulei în tigaie la foc mediu.
Se adaugă sosul și se aduce la fierbere. Reduceți căldura și fierbeți până se îngroașă ușor, amestecând ocazional, aproximativ 5 minute. Se amestecă coriandru. Se condimentează cu sare și piper. Se răcește la temperatura camerei. (Se poate face cu 1 zi înainte. Chill. Aduceți la temperatura camerei înainte de utilizare.)
Pregătiți grătarul (foc mediu-mare). Aruncați creveții cu restul de 2 linguri de ulei într-un castron mare.
Adăugați chili măcinat, pudră de ceapă și pudră de usturoi; aruncați pentru a combina.
Presărați creveții cu sare și piper. Creveți la grătar până când sunt gătite, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Lingură aproximativ 3 linguri sos tomatillo în centrul fiecăruia dintre cele 6 farfurii. Aranjați creveții deasupra sosului.
Se presară cu frescă queso.
* Tomatillos (legume verzi asemănătoare roșiilor cu coji subțiri de hârtie), ardei iute Mexicani noi și queso fresco (cunoscut și sub numele de queso blanco) sunt disponibile pe piețele din America Latină și în unele supermarketuri.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Creveți în meniu? Încercați să împerecheați cu Pinot Grigio, Riesling și Sauvignon Blanc. Aceste vinuri albe crocante funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, indiferent dacă sunt la grătar, prăjiți sau în sos de usturoi. Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris cu un rating de 4,4 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 26 de dolari pe sticlă.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Un amestec de trei podgorii grozave, acest strugure viu creează un vin prietenos cu mâncarea, luminos și pur. Acidul tăiat cu cuțit, cu pere, sorbet de lămâie, condimente și iasomie îți face gura apă și mâinile să tremure.