Cartofi dulci Hasselback la grătar cu rozmarin și usturoi

Cartofii dulci Hasselback la grătar cu rozmarin și usturoi ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție conține 244 calorii, 9g de proteine, și 11g de grăsime. Această rețetă servește 4 și costă 1,92 USD pe porție. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Al Patrulea Iulie. Această rețetă de la Serious Eats are 5792 de fani. Un amestec de usturoi, tip de foc: cartofi dulci indirecți în două zone și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și primar dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 84%. Acest scor este extraordinar. Încercați Cartofi De Rozmarin Hasselback, Cartofi dulci ventilați sau cartofi dulci Hasselback {Club Secret}, și Cartofi noi la grătar cu lămâie, usturoi și rozmarin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron mic, amestecați usturoiul, rozmarinul și 1 linguriță de ulei de măsline. Pune deoparte.
Tăiați o felie subțire din fiecare cartof pe lungime pentru a crea o bază uniformă pe care să se sprijine cartoful. Tăiați capetele fiecărui cartof. Restul cartofului între două bețișoare sau linguri de lemn pentru a acționa ca o oprire pentru cuțit și tăiați cu atenție fante verticale în fiecare cartof aproximativ la fiecare 1/8 inch.
Clătiți cartoful sub apă curgătoare, ventilând pentru a clăti în interiorul fantelor tăiate.
Așezați cartofii pe o farfurie și cuptorul cu microunde la maxim timp de 4 minute. Întoarceți cartofii și cuptorul cu microunde din nou pentru încă 4 minute.
Aprindeți un coș de fum plin cu cărbune. Când tot cărbunele este aprins și acoperit cu cenușă cenușie, turnați și aranjați cărbunii pe o parte a grătarului de cărbune. Setați grătarul de gătit în poziție, acoperiți branhia și lăsați să se preîncălzească timp de 5 minute. Curățați și ungeți grătarul.
Ungeți cartofii cu uleiul de măsline rămas și condimentați cu sare și piper după gust.
Așezați cartofii pe partea rece a grătarului, acoperiți și gătiți timp de 15 minute.
Întindeți amestecul de usturoi și rozmarin deasupra cartofilor, acoperiți și continuați să gătiți până când este moale în centru și crocant în jurul marginilor, încă 15-20 de minute.
Se scoate de pe grătar, se lasă să se răcească 5 minute, apoi se servește imediat cât este încă cald.