Cartofi cu scampi de creveți

Ai nevoie de un aperitiv fără gluten? Cartofi cu scampi cu creveți ar putea fi o rețetă extraordinară de încercat. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 8 g de proteine, 8 g de grăsimi și un total de 249 de calorii. Această rețetă servește 10. Pentru 92 de cenți per porție, această rețetă acoperă 13% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Mergeți la magazin și cumpărați smântână, suc de lămâie, ulei de măsline și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Este o rețetă foarte prietenoasă cu bugetul pentru fanii mâncărurilor mediteraneene. Vă este adus de Taste of Home. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 40 de minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 75%, care este solid. Rețete similare includ Filet Mignon cu scampi de creveți, cartofi dulci la cuptor cu cârnați de pui și mere și cartofi la cuptor cu cremă de pui și creveți în 2 moduri: creveți la grătar cu sos de soia cu salată de spanac și scampi la stil nou.
Instrucțiuni
Spălați și străpungeți cartofii; frecați cu ulei și sare.
Se aseaza pe o tava de copt.
Coaceți la 400° timp de 1 oră sau până când se înmoaie. Se răcește ușor; tăiați o felie subțire de pe vârful fiecărui cartof și aruncați-o. Scoateți pulpa, lăsând o coajă subțire.
Într-un castron mare, pasează pulpa cu smântâna, smântâna tare, usturoiul, pătrunjelul, hreanul și sarea până se omogenizează. Se pune în coji de cartofi; tine de cald.
Într-o tigaie mare, căliți usturoiul în ulei timp de 1 minut.
Adăugați creveții; gătiți creveții 1 minut pe fiecare parte.
Se adauga patrunjelul, sucul de lamaie, vinul sau bulionul si sarea; gătiți încă 2-3 minute sau până când creveții devin roz. Acoperiți fiecare cartof cu un creveți; stropiți cu picături de tigaie.
Vin recomandat: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Creveții funcționează foarte bine cu Sauvignon Blanc, Riesling și Pinot Grigio. Aceste vinuri albe crocante funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, fie că sunt la grătar, fie că sunt prăjiți sau în sos de usturoi.
![Tom Eddy Tenz-Sauvignon Blanc]()
Tom Eddy Tenz-Sauvignon Blanc
Indicii de calități clasice din plante Marlborough Sauvignon completează alte caracteristici complexe ale grapefruit-ului, al perei albe, al ierbii verzi și al agrișei. Aromele intense ale vinului sunt întărite la palat cu o mineralitate subtilă și o aciditate care iese în gură. Finisajul concentrat este crocant, curat și de lungă durată. Profilul de degustare al vinului se potrivește perfect cu o varietate de alimente (cum ar fi stridiile proaspete!), dar este ușor de savurat de la sine într-o zi fierbinte de vară. Noroc!