Caponata de usturoi și vinete prăjite
Usturoiul prăjit și Caponata de vinete ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Pentru 57 cenți pe porție, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 16. O porție conține 167 calorii, 3G de proteine, și 6g de grăsime. Această rețetă de la Kraft Recipes are 3 fani. Un amestec de parmezan, conserve de roșii, vinete și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 25 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 53%. Acest scor este destul de bun. Încercați Caponata de usturoi și vinete prăjite, Caponata De Vinete Prăjite, și Caponata De Vinete Prăjite pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 191°.
Tăiați o felie groasă de 1/2 inch deasupra usturoiului, expunând cuișoarele; aruncați deasupra.
Periați ușor partea tăiată a usturoiului cu ulei; înfășurați bine în folie.
Așezați pe foaia de copt. Pierce vinete în mai multe locuri cu furculiță sau cuțit ascuțit.
Așezați pe foaia de copt cu usturoi.
Coaceți 50 min. până la 1 oră sau până când ambele sunt fragede; se răcește ușor.
Cojiți vinetele, apoi tăiați-le în bucăți mici; așezați într-un castron mediu. Se toacă 3 căței de usturoi.
Se adaugă în vinete împreună cu roșiile, pătrunjelul, ceapa și oțetul; se amestecă bine. Refrigerați 2 ore. Între timp, puneți la frigider usturoiul rămas pentru o altă utilizare.
Presărați amestecul de vinete cu brânză chiar înainte de servire.
Serviți ca o baie cu biscuiții.