Peach Praline Semifreddo cu Amaretti
Peach Praline Semifreddo cu Amaretti ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă face 8 porții cu 373 calorii, 7g de proteine, și 24g de grăsime fiecare. Pentru $1.14 pe portie, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Mergeți la magazin și ridicați extract de migdale, tabletă de vitamina c, piersici coapte ferme și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 18%, ceea ce este destul de rău. Rețete similare includ Peach Praline Semifreddo cu Amaretti, Peach Praline Semifreddo cu Amaretti, și Plum & amaretti semifreddo.
Instrucțiuni
Preincalziti cuptorul la 350 de grade F cu rack in mijloc. Inversați partea inferioară a tăvii cu formă de arc (pentru a ușura alunecarea semifreddo de jos), apoi blocați-o pe lateral și pe baia de ulei.
Amestecați amaretti măcinați și untul topit într-un castron până se combină bine, apoi apăsați uniform pe partea de jos și în sus a tigaiei cu formă de arc.
Coaceți până când crusta este fermă și o nuanță mai închisă, aproximativ 10 minute. Se răcește complet în tigaie pe un raft, 20 până la 30 de minute. Lăsați cuptorul pornit.
Întindeți nucile într-o tigaie superficială și prăjiți-le în cuptor, amestecând o dată sau de două ori, până când sunt parfumate și aurii, aproximativ 10 minute.
Transferați nucile într-un castron. Ulei ușor aceeași tigaie de copt.
Gatiti zaharul intr-o tigaie medie grea la foc mediu, amestecand cu o furculita pentru a incalzi zaharul uniform, pana cand incepe sa se topeasca, apoi nu mai amestecati si gatiti, rotind tigaia ocazional, astfel incat zaharul sa se topeasca uniform, pana devine un chihlimbar inchis.
Se amestecă imediat nucile, apoi se toarnă amestecul în tava de copt unsă și se lasă să se întărească și să se răcească complet, aproximativ 15 minute.
Rupeți pralina în bucăți, apoi pulsați în robotul de bucătărie curățat până se toacă mărunt.
Pit și tăiați grosier piersicile, cu piei, dacă doriți, apoi pur și simplu în robotul de bucătărie curățat cu vitaminute c zdrobite, 1/2 cană zahăr și 1/8 linguriță sare. Forțați printr-o sită cu ochiuri medii așezată peste un castron mare de metal, apăsând și apoi aruncând solidele.
Se amestecă gălbenușurile de ou, apoi se pune vasul peste o cratiță cu apă care abia fierbe și se bate cu mixerul până când amestecul este gros și palid și înregistrează 140 de litri F pe un termometru cu citire instantanee, apoi se bate încă 3 minute (nu se lasă să fiarbă).
Scoateți vasul din cratiță și puneți-l într-un castron mai mare cu gheață și apă rece.
Adăugați extract de migdale și bateți până la rece, aproximativ 6 minute.
Bateți smântâna cu restul de 2 linguri de zahăr într-un alt bol folosind bătătoare curățate până când ține doar vârfuri moi.
Îndoiți o treime din smântână în amestec de piersici, apoi pliați în pralină și crema rămasă ușor, dar bine.
Se toarnă amestecul în crustă răcită și se îngheață, acoperit cu folie de plastic, până când este ferm, cel puțin 3 ore.
Lăsați să stea la frigider cu 30 de minute până la 1 oră înainte de servire.
Tăiați un X în partea de jos a fiecărei piersici, apoi blanch într-o cratiță medie de apă clocotită 10 secunde.
Transferați cu o lingură cu fante într-un castron cu gheață și apă rece pentru a opri gătitul. Curățați piersicile și tăiați-le în pene de 1/2 inch.
Aruncați piersicile cu vitaminute c zdrobite și zahăr și lăsați să stea, amestecând ocazional, până când zahărul este dizolvat, aproximativ 10 minute.
Lingurați piersicile peste semifreddo cu o lingură pliată chiar înainte de servire.
* Vitamina C (acid ascorbic) este disponibilă sub formă de pulbere la farmacii și magazine de alimente naturale (pentru 500 mg, utilizați 1/4 linguriță). Va împiedica piersicile să se rumenească. * Semifreddo, fără topping de piersici, poate fi înghețat până la 2 zile.