Mere coapte cu budincă de pâine melasă de afine
Merele coapte cu budincă de pâine cu melasă de afine ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Pentru $1.67 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 632 calorii, 9g de proteine, și 31g de grăsime. Această rețetă servește 12. Această rețetă din rețetele mele are 1 fani. Un amestec de brioșă, unt, înghețată vanillan și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 15 minute. Cu o lingură scor de 21%, acest fel de mâncare nu este atât de extraordinar. Rețete similare sunt Scorțișoară-Melasă Mere Coapte, Budincă De Afine-Melasă Aburită, și Mere Coapte Cu Afine.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 200 cu suportul în poziția cea mai joasă.
Coaceți pâinea într-o tigaie mare cu margini până când este crocantă, 40 până la 45 de minute.
Între timp, curățați sfertul superior al fiecărui măr și, folosind un baller de pepene galben, scoateți tulpina, miezul și suficient din interior, astfel încât pereții mărului să fie de aproximativ 1/2 in. gros (nu rupeți fundul). Dacă este necesar, tăiați ușor fundul, astfel încât merele să stea în poziție verticală.
Într-un castron mare, amestecați zahărul, melasa, untul, ouăle, jumătate și jumătate, ghimbirul, vanilia și nucșoara. Creșteți cuptorul la 32
Pe măsură ce se încălzește, coaceți nucile pecan într-o tigaie superficială până devin aurii, 10 până la 12 minute.
Adăugați pâine și afine la amestecul de melasă; aruncați pentru a acoperi.
Lăsați să stea, amestecând ocazional, până când două treimi din lichid sunt absorbite, 12 minute. Se amestecă nucile pecan.
Umpleți generos merele cu amestec de pâine, îngrămădindu-l. Amplasat într - un 9-de 13-in. vas de copt plus un vas mai mic de mică adâncime.
Coaceți până când fiecare măr este foarte fraged când este străpuns, aproximativ 1 oră; verificați după 40 de minute și cortați liber cu folie dacă se întunecă.
Serviți cald în boluri puțin adânci cu înghețată și sos de caramel.
Faceți înainte: pregătiți-vă până la Pasul 5 și răciți etanș până la 1 zi. Aduceți la temperatura camerei (2 1/2 ore) înainte de coacere.