Dovlecei De Iarnă Prăjiți
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați dovleceii de iarnă prăjiți. Această rețetă servește 3 și costă 2,26 USD pe porție. O porție conține 707 calorii, 7g de proteine, și 35g de grăsime. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Acesta va fi un hit la dvs Iarna eveniment. Un amestec de oțet balsamic, zahăr granulat, frunze de salvie și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Este o preț rezonabil rețetă pentru fanii mâncării mediteraneene. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 1 oră și 30 de minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 70%, ceea ce este destul de bun. Rețete similare includ Dovlecei De Iarnă Prăjiți, Dovlecei De Iarnă Prăjiți, și Dovlecei De Iarnă Prăjiți Cu Ghimbir.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F.
Cojiți dovlecelul cu un cojitor de legume. Înjumătățiți pe lungime, aruncați semințele, apoi tăiați în zaruri de 1 inch.
Se pune într-un castron mare și se condimentează cu sare și piper.
Încălziți untul într-o tigaie medie la foc mediu-mare. Când untul încetează să spumă și a devenit un maro deschis, trageți tigaia de pe foc și adăugați imediat salvie, zahăr, oțet (stați înapoi pentru a nu se împrăștia), melasă și condimente prăjite freca.
Se amestecă bine și se lasă să fiarbă la foc mediu-mic timp de 1 până la 2 minute pentru a contopi aromele.
Se toarnă amestecul de oțet peste dovlecel și se aruncă bine, apoi se transferă într-o foaie de copt grea sau într-un vas de copt suficient de mare pentru a ține dovlecelul într-un singur strat.
Se introduce la cuptor și se prăjește, aruncând cel puțin o dată, până când este foarte fraged și caramelizat, aproximativ 1 oră. Puneți deoparte până când este suficient de rece pentru a manipula, dar încă cald, astfel încât lichidele să fie curgătoare.
Creșteți temperatura cuptorului pentru a se fierbe.
Lucrând în loturi, dacă este necesar, transferați dovlecelul cald și toate lichidele de gătit într-un robot de bucătărie și procesați până la neted.
Transferați într-un vas gratinat cu unt de 1 1/2 halbă sau 6 până la 7 (1/2 cană) ramekins, acoperiți cu biscotti sfărâmați și puneți sub broiler timp de 5 până la 8 minute sau până când biscotti este ușor prăjit. De asemenea, puteți refrigera până la 5 zile sau puteți îngheța până la 2 luni.
Variație pentru dovlecelul de butternut afumat: gătiți dovlecelul pregătit pe o foaie de copt într-un grătar acoperit cu chipsuri înmuiate pentru a da un gust ușor afumat. Înlocuiți în oricare dintre rețetele care necesită dovlecei prăjiți.
Dacă gătiți kabocha, ghindă sau alte dovlecei greu de curățat, tăiați în jumătate, scoateți semințele și frecați interiorul și tăiați marginile cu amestecul de oțet/melasă.
Așezați pe o foaie de copt, tăiați părțile în sus și prăjiți la 400 de grade F până se înmoaie. Scoateți și curățați.
Serviți piureul singur ca garnitură pentru pui prăjit, curcan sau carne de porc; amestecați în mămăligă chiar înainte de sfârșitul gătitului; folosiți ca umplutură pentru ravioli; transformați-vă într-o supă; sau folosiți pentru a aromatiza pastina. Sau omiteți Salvia, condimentați cu scorțișoară măcinată și nucșoară proaspăt rasă.