Vinetă De Praz
Reteta praz Vinaigrette pot fi făcute în aproximativ 30 de minute. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2G de proteine, 14g de grăsime, și un total de 203 calorii. Pentru 70 de cenți pe porție, veți obține o garnitură care servește 4. Vă este adus prin simple rețete. Această rețetă este plăcută de 224 de gurmanzi și bucătari. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate, paleolitic și lacto ovo vegetarian dieta. Un amestec de muștar dijon, sare kosher, oțet de vin și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 0%. Acest scor este improvizabil. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Praz aburit în Vinaigrette {poireaux Vinaigrette}, Praz În Vinaigrette, și Vinetă De Praz.
Instrucțiuni
Încălziți o oală cu apă, curățați prazul: aduceți la fierbere o oală mare, lată (12 inci), pe jumătate plină cu apă sărată (2 lingurițe de sare pentru 2 litri de apă). În timp ce apa se încălzește, curățați prazul, păstrându-i întregi.
Pentru a face acest lucru, clătiți mai întâi orice murdărie vizibilă din Praz. Apoi, folosiți vârful unui cuțit ascuțit pentru a străpunge prazul puțin sub punctul în care arborele prazului se deschide în frunze separate.
Tăiați prazul din acest punct până la vârful frunzelor verzi, păstrând arborele întreg.
Deschideți frunzele și așezați prazul sub apă curentă pentru a curăța orice murdărie sau nisip care s-ar putea ascunde între frunze.
Tăiați vârfurile de culoare verde închis, lăsând aproximativ un centimetru sau doi (sau trei dacă vă plac verdele mai puternic aromatizat) pe arbore.
Tăiați rădăcinile, tăind cât mai aproape de rădăcini, pentru a ajuta la menținerea prazului împreună în timp ce fierbe în pasul următor. (Pentru un pas cu pas vizual, consultați Cum să curățați prazul.)
Fierbeți prazul în apă sărată: odată ce apa fierbe, așezați cu grijă prazul curățat și pregătit în apă.
Reveniți la foc mic și reduceți focul pentru a menține un foc mic. Porniți un cronometru și gătiți timp de 8 până la 10 minute sau până când cea mai groasă parte a celui mai gros praz poate fi pătrunsă cu ușurință cu vârful unui cuțit ascuțit.
Dacă prazul tău are o grosime de aproximativ un centimetru, ar trebui să înceapă să se transforme de la verde strălucitor la verde măsliniu la marcajul de 8 minute. Praz mai gros veți dori să gătiți puțin mai mult.
Așezați prazul gătit în baie de apă cu gheață: folosiți clești pentru a îndepărta ușor prazul din oală și puneți-l într-o baie de apă cu gheață pentru a opri gătitul.
Lasă prazul să se scurgă:
Scoateți prazul din Baia de apă cu gheață și lăsați-i să se scurgă. Cel mai bun mod de a le lăsa să se scurgă este să le așezați într-o tigaie cu margini și apoi să sprijiniți tigaia într-un unghi, astfel încât apa să poată rămâne fără praz.
Lăsați-le să se scurgă timp de aproximativ 10 minute în timp ce faceți vinaigreta.
Așezați uleiul de măsline, oțetul, muștarul, sarea și piperul într-un borcan și bateți până se emulsionează bine.
Marinați prazul în vinetă:
Așezați prazul într-un vas de servire lung, cu margini (o caserolă Pyrex ar funcționa și pentru asta).
Stropiți niște vinaigretă peste praz. Întoarceți ușor prazul și stropiți puțin mai multă vinaigretă pe cealaltă parte.
Acoperiți cu folie de plastic și lăsați prazul să se marineze în vinetă timp de cel puțin 2 ore, sau până la 3 zile. (Se răcește dacă se marinează mai mult de 2 ore.
Cu cât se marinează mai mult, cu atât devin mai gustoase și mai fragede.)
Prazul trebuie servit la temperatura camerei.
Sugestie alternativă de servire: tăiați prazul marinat transversal în segmente lungi de 1 inch și serviți cu fâșii de ardei grași roșii prăjiți care au marinat în aceeași vinetă.