Vinetele la grătar cu Lebneh ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de garnitură. Această rețetă servește 6 și costă 73 de cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, primal și whole 30 are 198 calorii, 2G de proteine, și 18g de grăsime pe porție. Al Patrulea Iulie va fi și mai special cu această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Un amestec de vinete, apă, ulei de măsline și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este adus la tine de Epicurious. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Cu o lingură scor de 39%, acest fel de mâncare nu este atât de super. Încercați Vinete la grătar cu Lebneh, Frigarui de miel si smochine la gratar cu glazura de menta-piper si vinete la gratar, și Vinete La Grătar Cu Oțet Balsamic, Feta Și Baghetă La Grătar pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Dacă utilizați iaurt simplu cu lapte integral, scurgeți-l într-o sită căptușită cu un prosop de hârtie, așezată peste un castron, acoperită și răcită, între 8 și 12 ore.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Iaurt Simplu
Lapte
Echipamente pe care le vei folosi
Sita
Bol
2
Se toacă usturoiul și se pasează într-o pastă cu un vârf de sare, apoi se transferă într-un castron.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Usturoi
Carne Măcinată
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
3
Bateți în lebneh sau iaurt scurs, 1/4 linguriță sare și suficientă apă pentru a face amestecul să semene cu smântâna bine agitată.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Smântână
Iaurt
Apă
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Bateti
4
Pregătiți grătarul pentru gătit. Dacă utilizați un grătar cu cărbune, deschideți orificiile de ventilație pe fundul grătarului, apoi cărbune ușor. Focul de cărbune este mediu-fierbinte când vă puteți ține mâna la 5 inci deasupra raftului timp de 3 până la 4 secunde. Dacă utilizați un grătar de gaz, preîncălziți arzătoarele pe moderat, acoperite, 10 minute, apoi reduceți căldura la moderată.
Echipamente pe care le vei folosi
Fulgi De Legume
5
Ungeți generos feliile de vinete cu ulei pe ambele părți și presărați cu restul de 3/4 linguriță de sare. Felii de grătar pe grătar ușor uleiat, acoperite numai dacă folosiți un grătar cu gaz, răsturnând ocazional, până când vinetele sunt fragede, 12 până la 15 minute în total.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Vinete
Sare
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Fulgi De Legume
6
Transferați ca gătit într-un platou, aranjând felii în 1 strat. Puneți o lingură de amestec de iaurt pe fiecare felie de vinete și acoperiți cu o frunză de mentă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Vinete
Iaurt
Mentă
1
Dacă nu puteți face grătar în aer liber, vinetele pot fi gătite într-o tigaie fierbinte bine condimentată la grătar, la foc moderat, răsturnând ocazional, 10 până la 12 minute în total sau fript într-o tigaie de copt superficială (4 până la 6 inci de la căldură), răsturnând ocazional, 15 până la 20 de minute în total.* Disponibil pe piețele din Orientul Mijlociu.