Nevoie de o garnitură vegetariană? Vasilopita ar putea fi o rețetă spectaculoasă de încercat. Această rețetă face 8 porții cu 748 calorii, 13g de proteine, și 34G de grăsime fiecare. Pentru 99 cenți pe porție, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 27 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Este adus la tine de Epicurious. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați zahăr granulat, praf de copt, unt și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 48%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Vasilopița, Pâine de Revelion / Vasilopita, și Vasilopita-tort grecesc de Anul Nou al Sfântului Vasile.
Instrucțiuni
1
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F. Unt o tigaie rotundă de 9 inci și o tigaie rotundă de 4 inci.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
Echipamente pe care le vei folosi
Formă De Tort
Cuptor
1
Combinați migdalele, zahărul brun și mierea într-un castron mic și dați deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Zahăr Brun
Migdale
Miere
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
2
Se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și mahlab într-un castron mediu și se lasă deoparte. Într-un castron mare, cremă untul și zahărul granulat până când sunt ușoare și pufoase.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Zahăr Granulat
Bicarbonat De Sodiu
Unt
Cremă
Făină Pentru Toate Scopurile
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
3
Adăugați ouăle pe rând, bătând bine după fiecare adăugare. Se amestecă sucul de lămâie și vanilia.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Suc De Lămâie
Vanilie
Ouă
4
Adăugați amestecul de făină în amestecul de unt, alternând cu laptele și amestecați bine.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
Făină Pentru Toate Scopurile
Lapte
1
Împărțiți o treime din amestecul de nuci între cele două tigăi pregătite, împrăștiindu-l într-un strat uniform peste fundul lor. Umpleți tigaia mai mică (4 inci) cu două treimi pline de aluat, apoi turnați jumătate din aluatul rămas în tigaia mai mare (9 inci).
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
2
Coaceți ambele straturi timp de 20 de minute, până când prăjiturile devin puțin ferme.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
3
Presărați jumătate din amestecul de migdale rămas într-un strat uniform peste ambele prăjituri și așezați moneda deasupra uneia dintre prăjiturile parțial coapte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Migdale
4
Se toarnă aluatul rămas deasupra fiecărui tort.
5
Coaceți încă 20 până la 25 de minute, până când un cuțit introdus în centrul fiecăruia iese curat.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
Cuțit
6
Lăsați prăjiturile să se răcească în tigăi timp de 10 minute.
1
Scoateți prăjiturile din tigăi și așezați-o pe cea mai mică deasupra celei mai mari. Se acoperă cu amestecul de migdale rămas și se servește cald.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Migdale
1
Alun-Anason-Chip De Ciocolata Vasilopita
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ciocolata
Alune
Anason
2
Înlocuiți migdalele cu alune tocate și mahlabul cu semințe de anason.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Anason
Alune
Migdale
3
Adăugați 1/2 cană de chipsuri de ciocolată în amestecul de nuci.Zmeura-Iaurt Vasilopita
Ingrediente de care veți avea nevoie
Chipsuri De Ciocolată
Zmeură
Iaurt
4
Înlocuiți laptele cu iaurt.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Iaurt
Lapte
5
Adăugați 1 cană de zmeură proaspătă în centrul prăjiturilor, împreună cu amestecul de migdale și moneda, în timpul coacerii.Tort De Nuntă Cu Semințe
Ingrediente de care veți avea nevoie
Zmeură
Migdale
6
În Grecia, toată lumea este obligată să mănânce vede la nunți pentru a dori cuplului fericit o viață fertilă. Înlocuiți nucile cu 3/4 cană de semințe de floarea soarelui sau semințe de Mac și serviți tortul la un brunch de nuntă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Semințe De Floarea Soarelui
Semințe De Mac
Nuci
7
Extras dintr-o lume a tortului: 150 de rețete pentru tradiții dulci din culturi apropiate și îndepărtate de Krystina Castella. 2010 de Krystina Castella. Publicat de Storey Publishing. Fotografie fotografie Renee Anjanette, utilizată cu permisiunea Storey Publishing.