Varză de Bruxelles cu migdale prăjite
Reteta varza de Bruxelles cu migdale prajite se poate face în aproximativ 30 de minute. Această rețetă face 6 porții cu 334 calorii, 7g de proteine, și 16g de grăsime fiecare. Pentru $14.69 pe portie, această rețetă acoperă 30% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Funcționează bine ca garnitură. 1401 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Dacă aveți la îndemână suc de lămâie, migdale tăiate, ceapă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Vă este adus prin simple rețete. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, lacto ovo vegetarian și primar dieta. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular foarte rău (dar încă fixabil) de 0%. Rețete similare includ Varză de Bruxelles prăjită cu scorțișoară cu migdale prăjite, Varză de Bruxelles prăjită cu caise + migdale prăjite, și Varză de Bruxelles cu slănină și migdale.
Instrucțiuni
Fierbeți varza de Bruxelles: aduceți 2 litri de apă sărată (1 lingură de sare) la fierbere.
Adăugați varza de Bruxelles și fierbeți-le timp de 3 minute sau până când sunt fragede. (De asemenea, le puteți aburi dacă preferați.) Ar trebui să fie aproape gătite până la capăt (împărțiți una în jumătate pentru a testa).
Îndepărtați mugurii cu o lingură cu fante într-un castron cu apă cu gheață timp de un minut pentru a șoca varza de Bruxelles și a-i ajuta să-și păstreze culoarea verde strălucitor.
Scoateți-le din apa cu gheață și tăiați mugurii în jumătăți.
Saut ceapa, apoi varza de Bruxelles:
Încălziți 2-3 linguri de unt într-o tigaie mare de saut la foc mediu.
Adăugați ceapa tocată și gătiți până devine translucidă, aproximativ 4-5 minute.
Adăugați încă 2-3 linguri de unt și jumătățile de varză de Bruxelles. Creșteți căldura la mediu și gătiți încă câteva minute. Sare și piper după gust, în timp ce varza de Bruxelles se gătește.
Nu gătiți prea mult! Varza de Bruxelles prea gătită este amară și este principalul motiv pentru care unora nu le plac.
Se amestecă sucul de lămâie, se adaugă migdale prăjite:
Scoateți tigaia de pe foc, amestecați sucul de lămâie și jumătate din migdalele prăjite.
Se adaugă sare și piper după gust.
Se pune în vasul de servire și se ornează cu restul de migdale prăjite.