Varză de Bruxelles caramelizată cu afine și slănină
Varza de Bruxelles caramelizată cu afine și slănină ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 10. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 140 calorii, 7g de proteine, și 5g de grăsime per portie. Pentru $1.41 pe portie, această rețetă acoperă 20% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 8 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Este perfect pentru Crăciun. Mergeți la magazin și ridicați unt, ceapă, sare și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun spoonacular de 76%. Rețete similare includ Varză de Bruxelles prăjită cu slănină și afine, Bacon prăjită varza de Bruxelles cu afine, și Varză de Bruxelles prăjită cu slănină și afine.
Instrucțiuni
Într-o oală mare, la foc mare, aduceți apa la fierbere. Sare generos apa și adăugați varza de Bruxelles. Gatiti varza pana cand s-a atins sensibilitatea medie, aproximativ 8-10 minute.
Între timp, într-o cratiță mare la foc mediu prăjiți slănina până când este crocantă, amestecând ocazional.
Scoateți slănina din tigaie pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie. Zdrobiți slănina și dați deoparte.
Lăsați grăsimea de slănină în tigaie și adăugați ceapa roșie și 3 linguri de unt.
Se sotează până când ceapa este translucidă, aproximativ 2 până la 3 minute. Se amestecă oțetul de vin roșu și zahărul brun și se gătește până când lichidul este ușor redus, aproximativ 5 minute.
Scurgeți varza de Bruxelles din apă și adăugați la tigaie cu ceapa. Se amestecă pentru a acoperi și se adaugă restul de 1 lingură de unt. Se amestecă slănina rezervată și afinele. Condimentează cu sare și piper negru proaspăt crăpat, după gust și transferă într-un bol de servire pentru a servi.