Vafe crocante cu Coulis de Caramel sărat
Nevoie de o mâncare vegetariană de dimineață? Vafele crocante cu Coulis de Caramel sărat ar putea fi o rețetă extraordinară de încercat. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 13g de proteine, 48G de grăsime, și un total de 744 calorii. Această rețetă servește 4. Pentru 83 cenți pe porție, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de unt, frișcă grea, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 62 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 55%. Acest scor este solid. Încercați Vafe crocante cu Coulis de Caramel sărat, Vafe De Caramel Sărate, și Rețetă De Vafe Cu Sos De Caramel Sărat pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați zahărul și apa într-o cratiță medie grea. Se amestecă la foc mediu-mic până se dizolvă zahărul. Creșteți căldura și fierbeți fără a amesteca până când siropul are o culoare chihlimbar profundă, perindând ocazional părțile laterale cu o perie de patiserie umedă și învârtind tigaia, aproximativ 10 minute.
Adăugați smântâna (amestecul va bule puternic) și amestecați la foc mic până când se dizolvă orice bucăți de caramel.
Se ia de pe foc. Se amestecă untul și sarea.
Transferați caramelul într-un ulcior sau castron mic. Mișto.
Bateți făina, zahărul, praful de copt și sarea într-un castron mare pentru a amesteca.
Bateți laptele, ouăle și untul topit într-un castron mediu pentru a amesteca.
Adăugați amestecul de lapte la ingredientele uscate din vasul mare și bateți până când aluatul este neted.
Încălziți un fier de vafe conform instrucțiunilor producătorului (căldură medie-mare).
Ungeți ușor grilele cu ulei de arahide.
Se toarnă suficient aluat pe fiecare grilă de vafe pentru a acoperi generos (îngrămădind 1/2 cană de aluat pentru o grilă de 4 1/2 pe 3 1/2 inch); se întinde uniform cu o spatulă offset. Închideți fierul de vafe și gătiți până când vafele sunt maronii aurii și crocante pe ambele părți, 5 până la 6 minute.
Tăiați fiecare vafe în jumătate, formând fie dreptunghiuri, fie triunghiuri. Împărțiți vafele în 4 farfurii. Praf cu zahăr de cofetari și stropiți cu coulis.
Serviți vafe, trecând separat coulisul de caramel sărat rămas.