Turcia Samosas
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de hor d ' oeuvre, așa că încercați samosas de curcan. O porție conține 3584 calorii, 29G de proteine, și 355g de grăsime. Această rețetă servește 6. Pentru $1.83 pe portie, această rețetă acoperă 31% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 45 de minute. O mulțime de oameni au făcut această rețetă, iar 371 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână praf de copt, semințe de muștar maro, ceapă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 92%. Acest scor este extraordinar. Încercați Samosas Cu Conținut Scăzut De Grăsimi, Samosa, și Samosas De Bază pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron mare, amestecați făina, sarea și praful de copt.
Adăugați scurtarea și folosiți un blender de patiserie sau 2 furculițe pentru a tăia scurtarea în amestecul de făină până când seamănă cu o masă grosieră. Adăugați treptat apa în 3 loturi și folosiți blenderul sau furculițele de patiserie pentru a o introduce ușor în aluat (aluatul va fi shaggy la început).
Transferați pe o suprafață de lucru și frământați aluatul până când este hidratat și începe să se netezească, aproximativ 5 minute (suprafața aluatului va apărea în continuare șubredă; se va netezi în timpul odihnei). Înfășurați aluatul în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească la temperatura camerei timp de 2 ore.
Într-o cratiță mare și grea la foc moderat, topiți untul.
Se adauga ceapa, garam masala, semintele de mustar, semintele de chimen, pudra de curry si saut, amestecand din cand in cand, pana cand semintele de mustar incep sa pop si ceapa este translucida, aproximativ 3 minute.
Se adauga usturoiul si saut-ul, amestecand din cand in cand, pana se parfumeaza, aproximativ 30 de secunde.
Scoateți tigaia de pe foc și adăugați curcanul, piureul de cartofi, mazărea și ardeii iute și amestecați pentru a combina. Reglați condimentul după cum este necesar cu sare și lăsați-l deoparte pentru a lăsa să se răcească înainte de a umple samosele.
Împărțiți aluatul samosa în 6 părți egale și rotiți fiecare într-o bilă. Pe o suprafață ușor făinată folosind un sucitor ușor făinat, rulați fiecare bilă într-un cerc care măsoară aproximativ 8 inci și are o grosime de aproximativ 1/8 inch. Faceți înainte: cercurile de aluat samosa pot fi făcute înainte, stratificate între foi de hârtie de ceară, învelite într-un strat dublu de plastic și refrigerate timp de 24 de ore sau congelate până la 3 luni. Dezghețați înainte de utilizare.
Tăiați cercurile de aluat în jumătate, astfel încât să existe 12 semicercuri. Folosiți o perie de patiserie pentru a peria ușor marginea plană a 1 semicerc cu apă, apoi pliați 1 colț în sus și peste mijloc. Îndoiți al doilea colț pentru a face un triunghi și ciupiți colțurile triunghiului pentru a sigila (lăsați partea rotunjită deschisă). Țineți triunghiul în mână cu partea rotunjită deschisă orientată în sus și lăsați aluatul să se deschidă pentru a face un con. Umpleți cu 1/4 cană de umplutură, periați ușor marginea deschisă rămasă a aluatului cu apă și apoi ciupiți de-a lungul părții rotunjite pentru a sigila. Repetați cu aluatul rămas și umplutura. Faceți înainte: Samosele umplute pot fi înghețate, bine învelite în plastic, până la 3 luni. Prăjiți-le dintr-o stare parțial dezghețată.
Tapetați o foaie mare de copt cu prosoape de hârtie.
Într-o cratiță mare și grea sau cuptor olandez la foc moderat, încălziți uleiul până când un termometru prăjit înregistrează 325 km F. lucrând în loturi, prăjiți samosele până se rumenesc, aproximativ 4 minute.
Transferați așa cum ați făcut pe foaia de copt căptușită cu prosop de hârtie pentru a se scurge și a se răci. Continuați să prăjiți restul de samosas, readucând uleiul la 325 km f între loturi.
Se servește fierbinte cu chutney de coriandru-mentă și/sau chutney de mango, dacă se dorește.