Tort Mocha congelat cu glazură de Ganache de ciocolată
Tortul Mocha congelat cu glazură de Ganache de ciocolată este un fără gluten desert. O porție conține 340 calorii, 6g de proteine, și 23g de grăsime. Această rețetă servește 10 și costă 96 de cenți pe porție. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Mergeți la magazin și ridicați zahăr, ouă, apă și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 18%. Acest scor nu este atât de extraordinar. Rețete similare includ Tort Bundt cu ciocolată dublă cu glazură de Ganache, Tort de ciocolată Fudge cu glazură de unt de vanilie și glazură de Ganache de ciocolată, și Tort De Marmură De Alune Mocha Cu Ganache De Smântână Mocha.
Instrucțiuni
Poziționați raftul în centrul cuptorului și preîncălziți-l la 375 circulatorf. ungeți ușor două tigăi de tort cu diametrul de 9 inci, cu laturile înalte de 1 1/2 inci. Linia de jos a tigăi cu hârtie pergament.
Combinați ciocolata și 2 linguri de apă în partea de sus a cazanului dublu setat peste apă fierbinte. Se amestecă până când ciocolata este netedă.
Transferați ciocolata într-un castron mare; se răcește 5 minute.
Bateți gălbenușurile de ou în ciocolată. Bateți albușurile într-un castron mediu până se formează vârfuri moi.
Adăugați zahăr 1 lingură la un moment dat, bătând până când este rigid și lucios. Îndoiți 1/4 de albi în ciocolată pentru a ușura. Îndoiți ușor albii rămași în 2 adaosuri doar până se combină și având grijă să nu dezumflați aluatul.
Împărțiți aluatul între tigăile pregătite (straturile vor fi foarte subțiri).
Coaceți până când prăjiturile încep să se îndepărteze de părțile laterale ale tigăilor și testerul introdus în centru iese curat, aproximativ 10 minute. Prăjituri răcoroase în tigăi pe raft 1 oră. Răsturnați cu grijă prăjiturile pe runde de carton cu diametrul de 9 inci sau pe fundul tigaiei. Se răcește complet prăjiturile. Îndepărtați hârtia pergament.
Linia 9-inch-diametru tort pan cu 1 1/2-inch-mare laturi cu folie de plastic, lăsând 5-inch consola.
Bateți gălbenușurile de ou, 1/4 cană de zahăr și Kahl Arkulva într-un bol metalic mediu pentru a se amesteca. Puneți vasul peste cratița cu apă clocotită (nu lăsați fundul vasului să atingă apa). Folosind mixerul electric, bateți până când amestecul de gălbenuș este gros și termometrul cu citire instantanee introdus în amestec înregistrează 140 F timp de 3 minute, aproximativ 9 minute în total.
Scoateți vasul de peste apă. Continuați să bateți amestecul până se răcește la atingere, aproximativ 3 minute. Bateți frișca și pudra de espresso într-un alt bol mediu până se formează vârfuri ferme. Împingeți amestecul de cremă în amestecul de gălbenuș în 2 adaosuri. Folosind bătăi curate și uscate, bateți albușurile de ou într-un castron mare până se formează vârfuri moi. Adăugați treptat restul de 1/4 cană de zahăr și bateți până când este rigid și lucios. Îndoiți ușor albii în amestec de gălbenușuri în 2 adăugiri. Îndoiți în ciocolată tocată. Așezați cu grijă 1 strat de tort în tigaia pregătită (stratul de tort este foarte delicat).
Întindeți umplutura uniform peste tort (stratul de umplere va fi gros). Se acoperă cu al doilea strat de tort; apăsați ușor pentru a adera. Îndoiți surplomba de plastic peste tort, apoi acoperiți cu folie. Congelați tortul peste noapte. (Se poate face cu 3 zile înainte. Păstrați înghețat.)
Aduceți primele 3 ingrediente pentru a fierbe într-o cratiță mică.
Adăugați ciocolată; bateți până se omogenizează.
Transferați 1/2 cană glazură într-un castron mic; se răcește până se răcește și foarte ușor îngroșat, dar ușor de întins (dacă este prea gros, glazura nu se va răspândi lin pe tortul înghețat), aproximativ 10 minute.
Îndepărtați folia și folia de plastic de deasupra tortului. Inversați tortul pe fundul rotund din carton cu diametrul de 9 inci sau pe fundul tăvii; așezați-l pe raftul setat peste foaia de copt cu ramă. Lucrând rapid, întindeți un strat subțire de glazură răcită deasupra și părțile laterale ale tortului. Congelați până când glazura este setată, aproximativ 1 oră.
Reîncălziți glazura rămasă la foc mic până când este caldă și turnată.
Transferați în ceașcă de măsurare cu 1 cană.
Se toarnă jumătate de glazură deasupra tortului. Lucrând rapid și folosind spatula offset, întindeți glazura deasupra, permițând excesului să curgă pe părțile laterale ale tortului; se întinde rapid pe părți (glazura se va întări rapid pe tortul înghețat).
Se toarnă glazura rămasă deasupra tortului; se întinde rapid și lin deasupra și părțile laterale.
Presărați boabe de cafea în jurul marginii superioare a tortului. Congelați până când este ferm și glazura este setată, cel puțin 4 ore. (Se poate face cu 3 zile înainte. Acoperiți; păstrați înghețat.)
Pentru a servi, dip cuțit lung subțire ascuțit în apă fierbinte, apoi ștergeți uscat și se taie tort în pene, trăgând cuțit în partea de jos a tort pentru a evita ruperea glazura și repetarea pentru fiecare felie.