Tort de stafide cu migdale cu sherry
Tortul cu stafide de migdale cu sherry este un lacto ovo vegetarian desert. Pentru $1.05 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 11g de proteine, 37g de grăsime, și un total de 635 calorii. Această rețetă servește 6. 63 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Un amestec de stafide, zahăr glazură, migdale măcinate și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 39%, ceea ce este destul de rău. Rețete similare sunt Tort de Crăciun Sherry & almond, Almond Sherry Crăciun Fleac, și Agrodolce de migdale și stafide.
Instrucțiuni
Răsturnați stafidele într-un castron, turnați peste sherry, apoi lăsați cel puțin 30 de minute să se înmoaie. Între timp, încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz
Ungeți ușor o formă rotundă adâncă de 20 cm, apoi tapetați fundul cu un cerc de hârtie rezistentă la grăsime.
Se amestecă iaurtul, uleiul și ouăle.
Puneți ingredientele uscate rămase într-un castron mare, turnați amestecul de iaurt, apoi amestecați împreună până se omogenizează. Scoateți jumătate din stafide din sherry, apoi amestecați în aluat. Lingurați în cositorul pregătit și neteziți suprafața cu o lingură. Gatiti la cuptor 50-55 de minute pana cand partea superioara revine cand este presata usor si o frigaruie introdusa in mijlocul tortului iese curata.
Luați o frigăruie și înțepați peste tot tortul.
Se toarnă peste 5 linguri de sherry înmuiat și se lasă să se înmoaie. Puteți compensa până în acest moment cu 3 zile în avans și depozitați într-un recipient etanș.
Se servește cald sau se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr glazură. Încălziți restul de stafide înmuiate și sherry, apoi serviți alături de tort cu niște înghețată de vanilie.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti și Port sunt alegeri excelente pentru tort. O regulă obișnuită de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu sherry cremă, iar deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. NV Johnson Estate Cream Sherry cu un rating de 5 stele din 5 pare un meci bun. Costă aproximativ 19 dolari pe sticlă.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Foarte aromat cu note de alune, vanilie și o notă de stejar urmată de stafide dulci și o notă de drojdie. Finisaj curat de durată. Bine acum, dar îi va răsplăti pe cei care îi permit să îmbătrânească"". O băutură pre-prandială preferată. Luați în considerare cu nuci înainte de cină ca aperitiv sau după cină cu desert, în special bomboane de ciocolată și deserturi pe bază de fructe. De asemenea, minunat în după-amiezile reci, servit cu biscotti pentru a se înmuia în ""stil Italian"". "