Tort de praline Mocha Nono
Tortul Mocha Praline al lui Nono ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. O porție conține 561 calorii, 9g de proteine, și 41G de grăsime. Pentru $1.12 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 30 de minute. Mergeți la magazin și ridicați alune, degete, zahăr superfin și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 37%. Acest scor nu este atât de mare. Încercați Tort De Marmură De Alune Mocha Cu Ganache De Smântână Mocha, Tort Mocha Fudge Bundt cu glazură Mocha Fudge, și Praline Bundt Tort pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 35
Ungeți ușor o foaie de copt. Pe o altă foaie de copt cu margini, prăjiți alunele timp de 8 minute, sau până când sunt parfumate și se rumenesc.
Lăsați-le să se răcească, apoi frecați alunele într-un prosop de bucătărie pentru a îndepărta pielea.
Într-o tigaie medie, presărați alunele cu 1/4 cană de zahăr. Gatiti la foc moderat, fara a amesteca, pana cand zaharul se topeste si se rumeneste, aproximativ 2 minute. Se amestecă pentru a acoperi alunele cu caramelul și se răzuie pe foaia de copt unsă.
Lăsați alunele să se răcească și să se întărească, apoi rupeți-le în bucăți. Rezervați 10 alune întregi pentru garnitură.
Transferați restul de nuci într-un robot de bucătărie și macinați-le într-o pulbere grosieră.
Într-un castron mic, dizolvați espresso instant în apă. Într-un castron mare, din oțel inoxidabil, bateți smântâna grea până se îngroașă.
Adăugați restul de 2 linguri de zahăr și espresso dizolvat și bateți până se formează vârfuri moi. Dați la frigider 1 cană de frișcă.
Puneți cafeaua într-un castron mare de mică adâncime. Umeziți 12 dintre ladyfingers în cafea, scufundând ușor fiecare parte și aranjați-le una lângă alta pe fundul unei tigaie cu arc de 9 inci. Rupeți câteva dintre degete, dacă este necesar, pentru a acoperi complet fundul tigaiei.
Întindeți o pătrime din frisca espresso peste degete și presărați cu o pătrime din pralina de alune. Repetați cu degetele rămase, frisca și pralina. Dați la frigider tortul până când este ferm, aproximativ 1 oră.
Încălziți un cuțit subțire sub apă fierbinte și rulați-l în jurul interiorului inelului tăvii cu arc.
Scoateți inelul. Folosind o spatulă, întindeți 1 cană rezervată de frișcă espresso în jurul vârfului și părții laterale a tortului.
Se ornează cu alunele întregi rezervate.
Tăiați în pene și serviți.