Tort De Crăciun
Tortul de Crăciun ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Pentru $66.6 pe portie, această rețetă acoperă 82% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 136g de proteine, 448g de grăsime, și un total de 12397 calorii. Această rețetă servește 1. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Este perfect pentru Crăciun. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Un amestec de coajă de lămâie, suc de lămâie, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 69%. Acest scor este solid. Încercați tort de fructe de Crăciun fără ouă, cum se face tort de fructe de Crăciun, Tort Tutti Frutti din grâu fără ouă-tort Vegan din grâu integral - tort de Crăciun s, și Tort De Crăciun pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Scoateți coaja din portocală și lămâie cu un cojitor de legume și sucați insides.In într-o cratiță, puneți vinul roșu, rachiul, cuișoarele, bățul de scorțișoară, coaja și sucul de portocale, coaja și sucul de lămâie, melasa neagră și zahărul tos.Aduceți acest amestec la fierbere și amestecați-l pentru a dizolva zahărul. Reduceți focul și fierbeți-l până când lichidul s-a redus cu . Apoi scoateți-l de pe foc și lăsați-l la infuzat timp de 1 oră.După oră, turnați lichidul printr-o sită fină într-o altă tigaie (aruncând solidele din sită), adăugați fructele uscate, cireșele de ghețar și coaja amestecată în lichid și aduceți-l înapoi la fierbere. Se fierbe timp de 1 minut, apoi se stinge focul și se amestecă bine.Lăsați amestecul să se răcească, turnați-l într-un castron, acoperiți-l cu o bucată de folie alimentară/folie de plastic și lăsați-l peste noapte într-un loc răcoros, dar nu în frigider. (Acest lucru ajută fructele să absoarbă lichidul care menține tortul foarte umed, fără a face amestecul prea umed.) A doua zi, preîncălziți cuptorul la 170C și așezați o tavă de copt pe raftul din mijloc pentru a se încălzi.
Tăiați 2 discuri de hârtie rezistentă la grăsime de aceeași dimensiune ca și interiorul formei de tort (care ar trebui să aibă aproximativ 22 cm în diametru) și 1 dreptunghi lung de hârtie rezistentă la grăsime, care este cu 6 cm mai lată decât înălțimea formei de tort și puțin mai lungă decât circumferința formei.Îndoiți o adâncime de 3 cm a uneia dintre marginile lungi ale dreptunghiului de hârtie rezistentă la grăsime și faceți tăieturi diagonale de 3 cm în ea până la lungimea sa.Ungeți interiorul formei de tort cu unt sau ulei vegetal și puneți unul dintre discurile de hârtie rezistentă la grăsime. Apoi ungeți partea superioară a discului și puneți dreptunghiul lung de hârtie rezistent la grăsime în jurul interiorului cositorului, cu clapetele tăiate întinse pe fundul cositorului. Ungeți interiorul dreptunghiului de hârtie rezistent la grăsime și puneți ultimul disc în tablă, sandwich "picioarele" dreptunghiului vertical de hârtie rezistent la grăsime. În cele din urmă, ungeți partea superioară a discului de hârtie rezistent la grăsimi. (Scopul principal aici, așa cum ați fi putut ghici, este că nu vrem ca tortul să se lipească de tablă.) Înfășurați o bucată de ziar umed în jurul exteriorului cositorului și fixați-o cu sfoară (acest lucru protejează exteriorul tortului de ardere în timpul lung de gătit).
Puneți untul moale și zahărul brun într-un bol mare de amestecare.Cu un tel electric, amestecați-le împreună până când au devenit deschise la culoare.Cu telul încă în funcțiune, adăugați ouăle bătute într-un flux constant în amestecul de unt și zahăr. Apoi cerneți făina, sarea și condimentele în castron, împăturiți-le împreună și apoi adăugați migdalele măcinate.Îndoiți migdalele măcinate și apoi turnați amestecul de fructe uscate care stătea peste noapte și amestecați-le. (De obicei, în acest moment îți dai seama că bolul pe care l-ai folosit este mult, mult prea mic pentru slujbă, în ciuda faptului că este cel mai mare bol pe care îl deții. Acest lucru se va întâmpla întotdeauna. Nu vă faceți griji, este normal.)
Turnați amestecul de tort în cositorul pregătit și atingeți-l ferm pe o suprafață de lucru pentru a îndepărta orice bule de aer din baza cositorului.Puneți-l în cuptor și coaceți-l timp de 2 până la 3 ore. Testați pentru a vedea dacă tortul este gătit lipind un cuțit subțire în mijlocul tortului. Dacă cuțitul iese curat tortul este gătit, dacă nu cuțitul va ieși cu amestec de tort crud pe el. Dacă tortul are nevoie de gătit suplimentar, dar partea de sus pare să se întunece prea mult, pur și simplu puneți o bucată de folie de tablă deasupra, cu partea strălucitoare în sus.
Scoateți tortul din cuptor și lăsați-l în formă să se odihnească și să se răcească. Apoi, acoperiți blatul cu o bucată de folie de tablă sau baza unei alte forme de tort de dimensiuni similare și lăsați tortul într-un loc răcoros și întunecat pentru a se maturiza timp de 2 săptămâni. Dacă partea superioară a tortului s-a bombat, puneți o greutate pe ea pentru a aplatiza partea superioară a tortului.După 1 săptămână, folosiți o frigăruie pentru a lipi tortul plin de găuri distanțate la aproximativ 3 cm, apoi turnați 150 ml de coniac uniform peste tort. Continuați să hrăniți tortul cu coniac în fiecare săptămână timp de trei săptămâni.Faceți glazura de caise punând gemul de caise, apa și sucul de lămâie într-o tigaie mică și aduceți-l la fierbere amestecând tot timpul. Apoi turnați acest lucru într-un castron printr-o sită pentru a îndepărta orice bulgări.
Scoateți tortul din formă, îndepărtați hârtia rezistentă la grăsime și așezați tortul pe o placă de tocat.Vopsiți partea superioară și părțile laterale ale tortului cu un strat uniform de glazură de caise.Pudrați suprafața de lucru cu zahăr pudră (așa cum ați face cu făina dacă ați întinde aluatul de patiserie) și întindeți marțipanul cu un sucitor la o grosime de aproximativ 5 mm. înfășurați cu grijă marțipanul în jurul sucitorului și drapați-l peste tortul glazurat, apoi neteziți părțile laterale și tăiați excesul. Vopsiți marțipanul cu glace de caise rămas.Înainte de a lansa glazura de fondant, asigurați-vă că suprafața de lucru este imaculată, deoarece fondantul alb va arăta orice fir de murdărie pe care îl ridică, ceea ce ar strica rezultatul final. Pudrați blatul de lucru cu mai mult zahăr glazură și frământați glazura fondantă timp de aproximativ 5 minute până când este moale (acest lucru împiedică crăparea sau despicarea glazurii atunci când este rulată).
Așezați tortul glazurat pe un suport pentru tort, o placă decorativă pentru tort sau o farfurie (o farfurie frumoasă).
Întindeți glazura la o grosime de aproximativ 5 mm, apoi înfășurați cu grijă glazura în jurul sucitorului și drapați-o peste tortul glazurat netezind partea superioară și laterală. Tăiați excesul de glazură lăsând un pas apoi, folosind partea din spate a unei furculițe sau a unui mâner de tacâmuri cu model, apăsați indentări în treaptă (acest lucru are ca rezultat un design frumos în jurul tortului). Legați o panglică în jurul taliei (opțional puteți decora blatul în orice mod doriți folosind excesul de glazură).