Tort de cartofi și parmezan
Această rețetă fără gluten și prietenoasă cu FODMAP servește 4 și costă 44 de cenți pe porție. O porție conține 172 calorii, 5g de proteine, și 11g de grăsime. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați unt, ulei de măsline, sare și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 30%. Acest scor nu este atât de uimitor. Rețete similare includ Clătite De Cartofi Parmezan, Runde De Cartofi Parmezan, și Supă De Cartofi Parmezan.
Instrucțiuni
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 450 F.
Se amestecă untul și uleiul într-o ceașcă.
Cojiți cartofii, apoi feliați subțire folosind feliatorul și aruncați cu 2 linguri de amestec de unt, sare și piper într-un castron mare.
Încălziți amestecul de unt rămas într-o tigaie antiaderentă rezistentă la cuptor de 10 inci, la foc moderat.
Întindeți o treime din cartofi uniform în tigaie. Aruncați cartofii rămași cu brânză și întindeți uniform pe primul strat de cartofi în tigaie, apăsând cu o spatulă. Gatiti 3 minute, apoi transferati tigaia la cuptor si prajiti, neacoperite, presand blatul ocazional cu spatula, pana cand cartofii sunt fragezi si blatul incepe sa se rumeneasca, 20-25 de minute.
Răsturnați tortul de cartofi pe o tăietură și tăiați-l în pene.
* Disponibil pe piețele asiatice, unele magazine de vase și Uwajimaya (800-889-1928).