Tort De Caramel
Nevoie de o desert vegetarian? Tortul cu Caramel ar putea fi o rețetă uimitoare de încercat. Această rețetă face 12 porții cu 484 calorii, 6g de proteine, și 13g de grăsime fiecare. Pentru 46 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați zahăr, lapte, ouă și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 17%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Tort de iaurt Caramel cu glazură de caramel, Tort de Caramel cu glazură de unt de Caramel, și Tort de morcovi Poke tort cu glazură de scorțișoară caramel sărat.
Instrucțiuni
1 Faceți tortul: Preîncălziți cuptorul la 350 F. F. Ungeți și făinați două tigăi rotunde de 9 pe 2 inci.
Turnați aproximativ o lingură de făină în fiecare dintre Tigăi și rotiți-o, atingând în timp ce mergeți, până când părțile laterale și fundul sunt acoperite complet cu un strat subțire de făină. Răsturnați tigăile și atingeți excesul de făină.
2 într-un bol mare de amestecare, amestecați bine cu un tel făina, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu.
3 într-un castron mare separat, bateți untul cu un mixer electric până devine cremos, aproximativ 30 de secunde.
Adăugați zahărul în măsuri de 1/2 cană, bătând aproximativ 15 secunde după fiecare adăugare și răzuind părțile laterale ale vasului, dacă este necesar, până când amestecul s-a luminat la culoare și a devenit pufos, aproximativ 2 minute.
Adăugați ouăle și gălbenușurile, pe rând, și vanilia, bătând timp de 15 secunde după fiecare adăugare.
Adăugați amestecul de făină în amestecul de unt în treimi, alternând cu adaosuri de lapte. Pentru a evita amestecarea excesivă a aluatului, amestecați ușor cu o lingură de lemn sau o spatulă de cauciuc după fiecare adăugare, până când ingredientul este doar încorporat. Bateți până când toate ingredientele au fost încorporate și apoi doar câteva lovituri dincolo. Împărțiți aluatul între tigăile de tort și întindeți blaturile uniform.
Coaceți până când un tester de tort sau o scobitoare iese curat, aproximativ 30 de minute.
Scoateți din cuptor și lăsați prăjiturile să se răcească în tigăile lor pe un suport timp de 10 minute, apoi glisați un cuțit subțire în jurul marginii tigăilor și inversați prăjiturile. Întoarceți din nou fiecare tort, astfel încât vârful rotunjit să fie orientat în sus și răciți prăjiturile complet pe raft.
Se toarnă laptele și 3 căni de zahăr într-o oală mare, adâncă, cu fund greu, la foc mediu-mare, amestecând cu un tel.
Adăugați untul și sarea, amestecând ocazional până când untul se topește. Când amestecul doar fierbe, tăiați focul, dar păstrați-l peste arzătorul cald.
Se toarnă restul de 1 cană de zahăr într-o cratiță. Gatiti zaharul la foc mediu-mare pana devine sirop, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn pe masura ce incepe sa se rumeneasca, pana cand siropul de zahar este uniform de culoare chihlimbar, 5 pana la 8 minute.
Se toarnă siropul în amestecul de lapte cald, fiind foarte atent, deoarece caramelul va bule și va pulveriza când va lovi laptele fierbinte. Întoarceți căldura de sub oală la mare și, amestecând ușor până când tot siropul s-a dizolvat complet în amestecul de lapte care se rotește, continuați să gătiți până la etapa cu bile moi, aproximativ 238 km f; acest lucru poate dura 8 până la 12 minute.
Tăiați căldura sub caramel și amestecați ușor vanilia și bicarbonatul de sodiu. Scufundați o lingură în caramel și lăsați-o să se răcească pentru a o gusta. Condimentează caramelul după gust cu sare și toarnă-l în vasul unui mixer în picioare (sau folosește un mixer electric manual și un castron mare). Bateți la viteză mică pe măsură ce se răcește, 15 până la 20 de minute, în funcție de temperatura bucătăriei dvs., până când glazura este cremoasă și groasă (între 100 și 105 F).
Scoateți vasul din suportul mixerului și lăsați—l să se răcească încă 5 până la 10 minute, până când glazura este între 95 și 98 F-ar trebui să cadă de pe spatula dvs. într-o panglică care rămâne perceptibilă pe suprafața glazurii timp de 10 secunde.
9 așezați primul strat de tort pe un suport așezat peste un plan de foi căptușit cu hârtie cerată. Aveți un mixer electric manual și apa fierbinte în apropiere pentru a amesteca o linguriță sau două în glazură dacă devine prea groasă pentru a se răspândi.
Se toarnă suficientă glazură peste tort pentru a acoperi partea superioară într-un strat gros de aproximativ 1/4 inch (dacă picură peste margine pe alocuri, este bine; acesta este un test timpuriu dacă se va fixa sau nu). Acoperiți primul tort cu al doilea strat de tort și turnați restul de glazură în etape peste partea superioară a tortului, lăsându-l să curgă pe părți și folosind o spatulă de glazură pentru a ghida glazura în jurul tortului pe măsură ce picură, până când întregul tort este acoperit, pentru un aspect tradițional, Clasic. (Dacă preferați aspectul dramatic al straturilor de tort care aruncă o privire din spatele unei perdele de picături de glazură, alegeți cu siguranță acel traseu!) Dacă trebuie să refolosiți orice glazură care se revarsă în tigaie, pur și simplu mutați tortul pe raftul său temporar, răzuiți glazura de pe hârtia cerată cu o spatulă și readuceți-o în vas, înlocuiți raftul peste tigaie și continuați să înghețați tortul.
10 Odată ce glazura s-a setat, folosind două spatule transferați cu grijă tortul din raft pe un suport pentru tort și lăsați-l să stea la temperatura camerei sub o cupolă pentru tort până când este gata de servit. Refrigerați numai dacă intenționați să păstrați tortul mai mult de 2 zile.
Retipărit cu permisiunea de la Lee Bros. Charleston Kitchen de Matt Lee & Ted Lee, 8013 Clarkson Potter
Matt Lee și Ted Lee, fondatorii catalogului de arahide fierte Lee Bros., o sursă de comandă prin poștă pentru Southern pantry Staples, au crescut în Charleston, Carolina de Sud. Ei sunt autorii Lee Bros. Southern Cookbook, care a câștigat premiul James Beard pentru cartea de bucate a anului în 2007 și Lee Bros. Simple Fresh Southern, care a câștigat premiul IACP pentru cea mai bună carte de bucate americană în 201
Aceștia contribuie editori pentru călătorii + timp liber și contribuitori la mâncarea unică a canalului de gătit.