Tort De Bază
Tortul de bază ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de desert. Pentru 53 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 10. O porție conține 307 calorii, 6g de proteine, și 7g de grăsime. Dacă aveți la îndemână sare, extract de vanillan, zahăr și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este adus la tine de retetele mele. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. În general, această rețetă câștigă o nu atât de remarcabil scor spoonacular de 22%. Încercați Tort De Bază 1-2-3-4, Tort De Vanilie De Bază 2, și Tort Galben De Bază 1-2-3-4 pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Acoperiți partea inferioară a tigaiei rotunde de 1 (10 inci) cu spray de gătit (nu acoperiți părțile laterale ale tigaiei); linia de jos cu hârtie de ceară. Înveliți hârtia de ceară cu spray de gătit și praf cu făină; pune deoparte.
Cerneti impreuna 2 1/2 cani faina, praful de copt si sarea; pus deoparte.
Combinați iaurtul și următoarele 5 ingrediente (iaurt prin gălbenuș de ou) într-un castron mare; bate la viteza medie a unui mixer până se omogenizează.
Adăugați 1 cană de zahăr și bateți bine. Adăugați treptat laptele, bătând la viteză medie-mică 2 minute sau până când zahărul se dizolvă.
Bateți albușurile (la temperatura camerei) la viteză mare până se spumează. Adăugați treptat restul de 1/2 cană de zahăr, bătând amestecul până când încep să se formeze vârfuri rigide.
Adăugați amestecul de făină și amestecul de albuș de ou alternativ la amestecul de iaurt, bătând la viteză mică.
Se toarnă aluatul în tigaie pregătită. Atingeți brusc tigaia o dată pe tejghea pentru a îndepărta bulele de aer.
Coaceți la 375 timp de 10 minute. Reduceți temperatura cuptorului la 350 și coaceți 28 de minute sau până când o culegere de lemn introdusă în centru iese curată.
Lăsați să se răcească în tigaie 10 minute pe un suport de sârmă. Slăbiți tortul de pe părțile laterale ale tigaiei, folosind o spatulă metalică îngustă și întoarceți-vă pe grătar. Îndepărtați hârtia de ceară și lăsați să se răcească complet.
Notă: nu acoperiți părțile laterale ale tigailor cu spray de gătit. Tortul trebuie să se agațe de părți în timp ce se coace, ceea ce îi permite să crească mai sus și îi conferă o crustă mai fină.
Notă: când separați ouăle, faceți-le pe rând într-o ceașcă de cremă și turnați albușurile în vasul de amestecare. Acest lucru vă împiedică să trebuiască să o luați de la capăt dacă se întâmplă să intre niște gălbenuș în Albi. Ouăle sunt mai ușor de separat chiar din frigider; cu toate acestea, pentru un volum mai bun, lăsați-le să ajungă la temperatura camerei înainte de a bate.
Notă: utilizați extracte reale de vanilie și portocale în loc de imitaion.
Notă: înfășurați tortul răcit în folie de plastic rezistentă, ușor pudrată cu făină și apoi în folie de aluminiu rezistentă. Refrigerați până la 2 zile sau congelați până la 2 săptămâni. (Pentru a dezgheța, puneți tortul învelit la frigider peste noapte.)
Notă: pentru a tăia tortul în jumătate uniform, introduceți scobitori în exterior, marcând mijlocul. Folosind un cuțit zimțat, feliați tortul de aproximativ 2 inci, folosind scobitorii ca ghid. Înfășurați o bucată lungă de ață dentară în jurul marginii prin tăietură; legați ata dentară o dată. Strângeți încet ața-va face o tăietură curată, chiar tăiată prin tort, împărțind-o în jumătate.
Reglarea altitudinii mari: Urmați instrucțiunile pentru rețeta de tort de bază, cu excepția albușurilor de ou bătute până la vârfuri moi în loc de vârfuri rigide.