Tort cu susul în jos cu ciocolată cu pere
Prajitura cu susul in jos cu ciocolata cu pere necesita aproximativ 1 ora si 15 minute de la inceput pana la sfarsit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3 g de proteine, 20 g de grăsimi și un total de 295 de calorii. Pentru 87 de cenți per porție, obțineți un desert care servește 8. Mergeți la magazin și luați apă, unt, făină de prăjitură și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Vă este adus de Foodnetwork. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Cu un scor de 16%, acest fel de mâncare nu este atât de grozav. Încercați Tort cu pere cu ciocolată pe dos, Tort cu pere pe dos și Tort cu pere cu pere pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o tigaie, aduceți 1 cană de apă și țuica la fiert, apoi reduceți focul la fiert. Curățați perele cu un curățător de legume, tăiați-le în jumătate pe lungime și îndepărtați miezul, tulpina și fibrele care curg în centru. Tăiați pe lungime felii groase de 1/4 inch și adăugați la amestecul de coniac care fierbe. (
Adăugați suficientă apă fierbinte pentru a acoperi perele, dacă este necesar.) Se braconează aproximativ 10 minute, se ia de pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei în timp ce pregătiți aluatul.
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F. Ungeți fundul unei tavi rotunde de 9 pe 2 inci adâncime și puneți hârtie de pergament peste fund. Apoi ungeți un strat subțire de ulei de canola deasupra hârtiei de pergament. Cerneți de mai multe ori făina de prăjitură și pudra de cacao pentru a se aera. Într-un castron separat rezistent la căldură combinați ouăle și zahărul. Cuibărește castronul cu zahăr și ouă într-un alt castron mai mare umplut cu apă fierbinte de aproximativ 2 inci.
Bateți ouăle și zahărul, având mare grijă să nu stropiți cu apă. Ideea aici este de a crește temperatura amestecului de ou și zahăr la 100 și 120 de grade F. Utilizați un termometru pentru bomboane pentru a testa temperatura. Odată ce amestecul s-a încălzit, scoateți vasul din vasul cu apă și folosiți un bătător electric pentru a-l bate până când are aproximativ triplu volumul și are consistența frișcă moale. Cerneți 1/3 din făină și pudra de cacao în vasul cu ouă bătute și zahăr și amestecați. Repetați pentru fiecare 1/3 rămasă din amestecul de făină, pliând împreună după fiecare adăugare. Apoi, adăugați ușor untul topit și vanilia.
Scurgeți feliile de pere și aranjați-le în fundul formei de tort. Suprapuneți-le într-un model de cercuri concentrice.
Se toarnă aluatul peste stratul de pere, răspândindu-se uniform, dar nu umple tava mai mult de 1/2 inch de marginea superioară a tigaii. Dați tigaia pe blat - de 1 sau de 2 ori doar - pentru a vă asigura că aluatul se scufundă între pere, dar nu exagerați sau vă veți anula toată munca grea de a aerisi aluatul!
Coacem in cuptor pana cand suprafata se reface la atingere si o scobitoare introdusa in tort iese curata, aproximativ 20-25 de minute.
Lăsați tortul să se răcească în tavă timp de 10 minute pentru a se instala, apoi, folosind mănuși de cuptor, apăsați ferm o farfurie de servire pe marginile superioare ale tăvii și răsturnați tortul pe farfurie. Înlocuiți toate feliile de pere care se dezlănțuiesc. Acest tort poate fi servit cald sau la temperatura camerei.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Moscato Dasti
Crem Sherry, Porto și Moscato d'Asti sunt alegeri excelente pentru prăjitură. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. Un vin pe care l-ați putea încerca este NV Solera Cream Sherry. Are 4,5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 17 dolari.
![NV Solera Cremă Sherry]()
NV Solera Cremă Sherry
Solera Crem Sherry are o nuanță de chihlimbar strălucitor și o nuanță profundă de cupru. Cu arome de butterscotch și nuci pecan, aromele de nuci sărate dulci și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un gust rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un final lung și aromat.