Tort Cu Strat Curcubeu
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați tortul Rainbow Layer. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 903 calorii, 3G de proteine, și 34G de grăsime pe porție. Pentru $1.08 pe portie, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 12. Dacă aveți la îndemână unt, smântână grea, aluat de tort și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Această rețetă de la Serious Eats are 835 de fani. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 4 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 18%. Acest scor nu este atât de extraordinar. Rețete similare includ Tort Cu Strat Curcubeu, Tort Cu Strat Curcubeu, și Tort Cu Strat Curcubeu.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul așa cum este specificat în rețeta de tort. Căptușiți șase Tigăi rotunde pentru tort (8 sau 9 inci) cu cercuri de hârtie pergament. Dacă nu aveți șase Tigăi (este în regulă, nici eu), aliniați câte aveți; puteți coace acest lucru în câteva loturi.
Împărțiți aluatul între șase boluri separate.
Adăugați coloranți alimentari în fiecare dintre bolurile de aluat: roșu, portocaliu, galben, verde, albastru și violet. Fii foarte liberal cu colorantul alimentar, deoarece culorile se vor estompa ușor în timpul coacerii.
Se toarnă aluatul în tigăile pregătite și se coace. Deoarece aceste prăjituri sunt destul de subțiri, urmăriți timpul de coacere—va fi semnificativ mai mic decât dacă ați coace tot aluatul ca o prăjitură cu un singur strat.
Odată coapte, scoateți prăjiturile din tigăi și puneți-le pe rafturi de sârmă pentru a se răci. În timp ce așteptați să se răcească prăjiturile, pregătiți glazura.
În mixerul standului cu accesoriul cu palete, amestecați untul la viteză medie până când este foarte pufos.
Adăugați 4 căni de zahăr de cofetărie și amestecați la viteză mică până se omogenizează și se încorporează. Faceți o pauză pentru a răzui părțile laterale ale bolului și adăugați smântâna și vanilia. Bateți cu viteză medie până când este neted și cremos, 3 până la 5 minute, continuând să adăugați mai mult zahăr, cană cu cană, până când a atins consistența dorită de răspândire. Dacă glazura dvs. devine prea rigidă, o puteți subția adăugând mai multă smântână, dar aveți grijă să adăugați crema în trepte mici (linguriță), astfel încât glazura să nu devină prea subțire.
Folosind un cuțit mare (de preferință zimțat), feliați vârfurile prăjiturilor pentru a le face la nivel.
Așezați stratul violet pe o farfurie de servire și deasupra cu o păpușă de glazură. Nu-l întindeți pe margini, deoarece greutatea straturilor următoare va aplatiza glazura. Repetați cu straturile rămase până când sunt stivuite de jos în sus: violet, Albastru, Verde, Galben, portocaliu și roșu deasupra.
Pentru a stabiliza tortul, așezați 2 până la 3 frigarui lungi în jos prin el (pur și simplu nu uitați să le scoateți din felii când sunt servite!). Răciți tortul timp de cel puțin 20 de minute; îl va ajuta să se întărească și să fie mai ușor de înghețat. Folosind o spatulă offset, aplicați un strat subțire de glazură pe toate suprafețele tortului. Întoarceți tortul la frigider timp de aproximativ 30 de minute, astfel încât stratul de firimituri să devină ferm.
Scoateți din frigider și aplicați restul glazurii. Păstrați tortul răcit până la 30 de minute înainte de servire.