Tartă de mere cu crustă subțire cu pudră de Chili Chipotle
Rețeta tartă de mere cu crustă subțire cu pudră de Chili Chipotle ar putea satisface pofta ta americană în aproximativ 5 minute. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 0g de proteine, 4G de grăsime, și un total de 78 calorii. Această rețetă servește 8. Pentru 17 cenți pe porție, această rețetă acoperă 1% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână cuișoare măcinate, suc de lămâie, făină și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Super Bowl. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 7%. Acest scor este improvizabil. Încercați Tartă Subțire De Mere Franceză, Pudră De Chili, și Pudră De Chili Ușoară pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron mare, combinați făina cu o jumătate de linguriță de sare.
Adăugați cuburile de unt răcite și folosiți un tăietor de patiserie sau o furculiță pentru a introduce untul în făină, formând o firimitură uniformă. Lucrați rapid, astfel încât untul să rămână rece.
Stropiți peste 3 linguri de apă cu gheață și amestecați rapid cu o furculiță, aveți grijă să nu amestecați prea mult. Este posibil ca aluatul să nu se unească complet; acest lucru este bine. Cu toate acestea, dacă aluatul se simte deosebit de uscat, stropiți până la 1 lingură suplimentară de apă cu gheață.
Așezați aluatul în centrul unei foi mari de folie de plastic. Trageți marginile foliei de plastic în jurul aluatului, apăsând aluatul într-un disc. Sigilați bine și refrigerați până la răcire, cel puțin 1 oră.În timp ce aluatul se răcește, umpleți un castron mediu pe jumătate plin cu apă și adăugați sucul de lămâie. Curățați merele și înjumătățiți-le pe lungime. Încingeți merele cu un cuțit ascuțit sau un balon de pepene galben și tăiați capetele.
Așezați merele în apa acidulată pe măsură ce sunt curățate și tăiate, astfel încât să nu se rumenească.
Tăiați merele pe lungime în felii foarte subțiri (un al șaisprezecelea inch) și reveniți la apă.
Încălziți cuptorul la 375 de grade.
Presărați generos suprafața de lucru cu făină.
Întindeți aluatul într-un cerc de 11 inci; aluatul va avea o grosime de aproximativ o optime inci. Transferați cu grijă într-o tigaie antiaderentă, cu margini.Întoarceți marginea exterioară a cercului de aluat pentru a forma o jantă de jumătate de inch. Folosiți dinții unei furculițe pentru a apăsa janta în poziție și pentru a înțepa tarta în mai multe locuri.
Scurgeți merele, scuturându-le energic pentru a îndepărta excesul de apă. Puneți merele pe un prosop de vase să se usuce. Aranjați un cerc de felii de mere suprapuse la marginea îndepărtată a aluatului.
Adăugați un al doilea cerc în interiorul primului și un al treilea în interiorul celui de-al doilea. Finalizați cu un cerc mic de mere în centru. Nu puteți folosi toate merele.Folosind o perie de patiserie, acoperiți merele și marginea exterioară a aluatului cu cele 3 linguri de unt topit. Într-un castron mic, combinați zahărul, scorțișoara, cuișorul, nucșoara, pudra de chili chipotle și restul de o optime linguriță de sare.
Presărați amestecul peste mere.
Coaceți tarta până când merele sunt fragede și crusta este maro aurie, 40 până la 45 de minute.
Se transferă într-un raft pentru a se răci timp de 5 minute. Puneți tarta pe o farfurie de servire și periați ușor partea superioară a acesteia cu jeleu cald de piper.
Tăiați tarta în pene și serviți imediat.