Tarta italiană cu prune (Tarte aux Quetsches)
Reteta Tarta italiana de prune (Tarte aux Quetsches) ar putea satisface pofta ta mediteraneana in aproximativ 45 minute. Această rețetă fără lactate servește 8 și costă 62 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3G de proteine, 12g de grăsime, și un total de 235 calorii. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Funcționează bine ca desert. Mergeți la magazin și ridicați scorțișoară măcinată, margarină pareve, făină și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 31%. Acest scor este destul de rău. Încercați Plum Tarte Tatin, Plum Tarte Tatin, și Rețetă de plăcintă cu prune de alune (Tarte aux Prunes) pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru a face crusta, pulsați făina, zahărul, sarea și untul sau margarina împreună în vasul unui robot de bucătărie prevăzut cu o lamă de oțel până se sfărâmă. Apoi adăugați gălbenușul de ou și pulsați până cândaluatul se unește.
Puneți aluatul în centrul unei tigaie neagră de 9 inci cuun fund detașabil. Îndepărtați degetele cu făină și apăsați ușor aluatul pentru a acoperi fundul și părțile laterale ale tigaiei. Refrigeratpentru cel puțin 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 450 de grade și coaceți crusta timp de 10 minute.Reduceți cuptorul la 375 de grade și coaceți încă 5 minute.
Scoateți crusta din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Reducetemperatura cuptorului la 350 de grade.
Se amestecă gemul cu brandy într-un castron mic și se întinde pefundul crustei. Puneți prunele și tăiați-le în patru bucățifiecare. Începând din exterior, aranjați prunele într-un cerc, astfel încâttoate piesele se suprapun, creând cercuri concentrice care se înfășoară încentrul cratiței.
Se presară cu scorțișoară și coaja de lămâie.
Întoarceți tarta la cuptor și coaceți aproximativ 30 de minute saupână când crusta este maro aurie și prunele sunt suculente.
Scoateți startul din cuptor, presărați zahărul și serviți cald sau la temperatura camerei.
Retipărit cu permisiunea Quiches, Kugels și Couscous: căutarea mea pentru gătitul evreiesc în Franța de Joan Nathan, 2010 Alfred A. Knopf, o divizie a Random House, Inc.