Tagine de pui cu caise și nuci de pin condimentate

Tagine de pui cu caise și nuci de pin condimentate este un fără gluten felul principal. Această rețetă face 4 porții cu 587 calorii, 37g de proteine, și 41G de grăsime fiecare. Pentru $2.3 pe portie, această rețetă acoperă 22% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați crenguțe de coriandru, pui, pătrunjel cu frunze plate și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma marmelada de portocale, puteți urma acest fel principal cu Fursecuri de marmeladă de portocale cu glazură de coajă de portocală ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 53%. Acest scor este solid. Încercați Pere, Caise Și Nuci De Pin Cuscus, Morcovi Și Caise Glazurate Cu Nuci De Pin Și Mentă, și Ciorbă Elvețiană Sotată Cu Caise Uscate Și Nuci De Pin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Tăiați și rezervați aripile și coloana vertebrală din pui.
Tăiați sânul în jumătate prin os, apoi tăiați picioarele și tăiați-le pentru a se separa în coapse și tobe (pentru un total de 6 bucăți de servire, fără a include aripile și coloana vertebrală). Se usucă bucățile de pui și se presară cu 1 linguriță de sare.
Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie grea de 12 inci la foc mediu până când strălucește, apoi sânii de pui maronii, cu pielea în jos, fără a se întoarce, 5 minute.
Transferați pe o farfurie. Coapsele și picioarele maro, întorcându-se o dată, 8 până la 10 minute, transferându-se pe farfurie. Aripi maro și coloana vertebrală în același mod.
Gătiți șalotele în unt cu uleiul de lingură rămas într - o oală grea de 5 până la 6 litri la foc mediu, amestecând frecvent, până la moale, 8 până la 10 minute.
Adăugați usturoi, ghimbir, turmeric și boia și gătiți, amestecând, 3 minute.
Adăugați pui cu orice sucuri din farfurie, șofran (dacă utilizați) și 1/2 linguriță de sare în amestecul de șalotă și transformați puiul în strat.
Adăugați apă și aduceți la fierbere, acoperit, apoi gătiți la foc mic, acoperit, 30 de minute.
Întoarceți puiul și adăugați conserve de portocale, băț de scorțișoară, cimbru, crenguțe de coriandru și caise. Simmer, acoperit, 10 minute. Descoperiți și fierbeți până când puiul este foarte fraged, încă 10 până la 15 minute.
Încălziți uleiul într-o tigaie mică și grea la foc mediu până când strălucește, apoi amestecați nuci de pin, turmeric, boia de ardei și cayenne (dacă folosiți) și gătiți, amestecând frecvent, până când nucile se rumenesc ușor, 1 până la 2 minute (urmăriți cu atenție; se ard ușor).
Transferați într-un castron mic.
Transferați puiul într-un platou și păstrați-l cald, acoperit. Dacă sosul nu este gros, fierbeți, amestecând ocazional, până se reduce la aproximativ 1 cană. Aruncați crenguțele de ierburi, bățul de scorțișoară, aripile și coloana vertebrală. Se amestecă coriandru tocat și sos de lingură peste pui.
Chateau Reynella McLaren Vale Grenache ' 04