Supa excelentă cu bile matzo de la Blue Ribbon
Supa excelentă cu bile matzo de la Blue Ribbon este o fără lactate felul principal. Această rețetă servește 6 și costă 1,54 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 27G de proteine, 24g de grăsime, și un total de 436 calorii. 130 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Toamna. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați praful de copt, boabele de piper, căței de usturoi și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma masa matzo, puteți urma acest fel principal cu Prăjituri Cu Ceai De Mere Matzo ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 72%. Acest scor este solid. Încercați Supă Cu Bile Matzo, Supă Cu Bile Matzo, și Supă Cu Bile Matzo pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Frecați puiul cu sare în interior și în exterior.
Lăsați să se odihnească pe o farfurie la frigider timp de 15 minute. Clătiți foarte bine sub apă curentă rece și apoi uscați cu prosoape de hârtie.
Puneți puiul într-un vas mare și adăugați suficientă apă rece pentru a acoperi cu 3 inci. Aduceți la fierbere, îndepărtați orice spumă care se ridică la vârf.
Adăugați țelina, morcovii, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, boabele de piper și frunzele de dafin și readuceți lichidul la fierbere. Skim din nou.
Reduceți focul și lăsați să fiarbă neacoperit până când puiul este gătit, aproximativ 45 de minute.
Transferați puiul într-un castron mare și, când este suficient de rece pentru a fi manipulat, scoateți carnea de pe oase (rezervați carnea în alt scop). Întoarceți oasele în oală și fierbeți încă 1 oră. Se strecoară printr-o sită căptușită cu pânză de brânză, aruncând solidele. Se răcește ușor bulionul, apoi se dă la frigider până la rece, peste noapte sau până la 3 zile.
Folosind o lingură cu fante, îndepărtați grăsimea de pui solidificată din bulion. Salvați pentru a face bile matzo sau un alt scop.
Pentru a face bilele matzo: într-un castron mare, amestecați ouăle, făina matzo, schmaltz, sarea și praful de copt.
Adăugați seltzerul și folosiți o spatulă de cauciuc pentru a amesteca bine. Se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider timp de 1 oră.
Umpleți o oală mare și largă cu apă sărată și aduceți la fierbere. Umpleți un castron mic cu apă rece și aveți în apropiere pentru a vă menține mâinile curate și umede. Lucrând ușor, fără a apăsa, folosiți mâinile curate și umede pentru a forma bile matzo rotunde de 1/2 inch. Pe măsură ce se formează, aruncați-le în apa clocotită. Când se formează toate bilele matzo, acoperiți oala cu o rundă de hârtie pergament pentru a le menține scufundate (sau acoperiți parțial oala cu un capac dacă nu aveți hârtie pergament) și fierbeți foarte ușor (nu lăsați apa să fiarbă din nou) până când sunt fierte și fragede, 45 de minute până la 1 oră.
Scoateți din lichidul de gătit cu o lingură pliată și aranjați într-un singur strat pe o foaie de copt cu margini. Dacă nu folosiți acea zi, lăsați să se răcească la temperatura camerei, apoi păstrați bilele matzo într-un singur strat într-un recipient etanș umplut cu lichid de gătit răcit pentru a acoperi până la 2 zile.
Pentru a servi, reîncălziți ușor bilele matzo într-o oală umplută cu lichid de gătit matzo ball sau apă proaspătă pentru a acoperi (când apa ajunge la foc mic, gustați o bilă matzo pentru a vedea dacă este suficient de fierbinte și fie folosiți imediat, fie continuați să fierbeți până se încălzește după gust).
Într-o oală separată, aduceți bulionul de pui la fiert.
Adăugați rondele de morcov și fierbeți până se înmoaie, aproximativ 7 minute. Condimentează după gust cu sare și piper, apoi adaugă mărarul.
Puneți bulionul în boluri individuale de servire. Folosiți o lingură cu fante pentru a transfera bilele matzo încălzite în supă și serviți conductele fierbinți.