Sufleu de cartofi dulci afumat
Rețeta Smokey Sweet Potato Souffle este gata în aproximativ 2 ore și 20 de minute și este cu siguranță o opțiune excelentă fără gluten, fără lactate, paleolitică și primară pentru iubitorii de mâncare mediteraneană. Pentru 1,68 USD per porție, obțineți un fel principal care servește 10. O porție conține 439 de calorii, 12 g de proteine și 20 g de grăsimi. 198 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Un amestec de slănină, sirop de arțar de gradul b, sare și piper cușer și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Vă este adus de Foodnetwork. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 71%, ceea ce este destul de bun. Rețete similare sunt Sufleul de cartofi dulci afumat, Supa de cartofi dulci și Supa de rață și cartofi dulci.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F.
Prăjiți cartofii pe tavă până când sunt complet fierți, aproximativ 1 oră. Dați deoparte până se răcește suficient pentru a fi manipulat.
Între timp, gătiți baconul într-o tigaie mare la foc mediu-înalt până devine crocant.
Scoateți și scurgeți pe prosoape de hârtie, păstrând grăsimea de slănină topită. Tăiați baconul și lăsați-l deoparte, rezervând 1/4 cană pentru ornat.
Curățați cartofii dulci și piureați.
Adăugați cartofii într-un castron mare. Se amestecă chipotle tocat, sosul chirpici, siropul de arțar, baconul tocat și gălbenușurile de ou.
Se amestecă până se combină. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.
Într-un castron mare separat, bate albușurile spumă până se formează vârfuri tari.
Adăugați 1/3 de albușuri bătute spumă în amestecul de cartofi dulci și pliați pentru a crea o bază mai ușoară. Încorporați albușurile rămase până când se încorporează, lăsând niște dungi albe.
Ungeți o tavă de copt de 2 litri cu puțină grăsime de slănină rezervată și turnați ușor amestecul de sufle de cartofi dulci.
Se presară cu restul de bacon tocat.
Puneți tava de copt pe o tavă și coaceți 40 de minute. Bucurați-vă!
Vin recomandat: șampanie, Bordeaux, Burgundia Albă
Șampania, Bordeaux și White Burgundy sunt alegeri excelente pentru sufle. Vinul francez este la fel de divers ca și mâncarea franțuzească, dar rareori greșești cu șampania. Dacă masa ta necesită un vin alb, s-ar putea să încerci și un visiniu alb. Pentru un roșu, încercați un amestec de roșu bordeaux. Un vin pe care l-ați putea încerca este Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava. Are 4,7 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 22 de dolari.
![Peșterile Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Peșterile Roger Goulart Gran Reserva Cava
Vinurile folosite la producerea cavalor sunt alese cu mare grijă și sunt supuse unei perioade de învechire minimă de patru ani. După 24 de luni – și o dată pe an – sticlele aflate în învechire sunt supuse tehnicii déplacé, care constă în agitarea sticlelor pentru a omogeniza drojdia și a obține o extracție mai mare din punct de vedere al potențialului lor aromatic și gustativ, peste mai mult de 48 de luni de îmbătrânire. Rezultatul este un cava delicat, cu o culoare galben pal, tonuri aurii deschise și o strălucire incredibilă, precum și buchete interesante, complexe și puternice. Blend: 60% Xare-lo, 20% Macabeo și 20% Parellada.