Sufganiyot (Gogoși Cu Jeleu)

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de condimente, așa că încercați Sufganiyot (gogoși cu jeleu). Această rețetă servește 20. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, prietenoasă cu fodmap și vegetariană are 187 calorii, 2G de proteine, și 15g de grăsime pe porție. Pentru 48 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 3% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de gem, cum ar fi zmeura, untul, zahărul granulat și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Hanuka. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 12%. Acest scor nu este atât de minunat. Rețete similare includ Sufganiyot (Gogoși Cu Jeleu De Hanuka), Gogoși Cu Jeleu De Hanuka / Sufganiyot, și Hanuka Sufganiyot (Gogoși Cu Jeleu).
Instrucțiuni
Într-un castron mic, bateți 1 linguriță de zahăr în apă caldă până se dizolvă.
Se amestecă drojdia până se dizolvă. Puneți deoparte dovada. Amestecul va deveni spumos. Dacă bucătăria dvs. este caldă, amestecul se poate spuma rapid—urmăriți-l pentru a vă asigura că nu revarsă vasul.
Într-un castron mediu, amestecați făina universală, sarea, guma de xantan, praful de copt și 1/4 cană/50 g de zahăr.
În vasul unui mixer cu suport prevăzut cu accesoriul cu palete, bateți amestecul de ou, unt și drojdie la viteză mică timp de câteva secunde pentru a combina.
Adăugați amestecul de făină și bateți câteva secunde pentru a combina. Măriți viteza la mare și bateți timp de 3 minute mai mult.
Ungeți un castron mare cu ulei. Răsturnați aluatul în vasul cu ulei și acoperiți-l cu folie de plastic.
Lăsați aluatul să stea într-un loc cald, fără curenți, până aproape dublu în vrac, aproximativ 1 oră.
Pudrează-ți liber suprafața de rulare cu făină de tapioca. Căptușiți două foi de prăjituri cu hârtie cerată. Acestea vor fi tăvile dvs. de susținere pentru aluatul tăiat.
Așezați aluatul pe suprafața făinată și praf cu făină de tapioca. Rulați ușor aluatul la aproximativ 1/8 in/6 mm grosime. Cu un tăietor de prăjituri de 2 1/4 in/5,75 cm, tăiați cât mai multe runde posibil, scufundând tăietorul în făină de tapioca înainte de fiecare tăiere. Cu o spatulă înmuiată în făină de tapioca, scoateți rondele și așezați-le pe foile pregătite, distanțându-le la cel puțin 1 in/2,5 cm distanță. Făinați-vă mâinile cu făină de tapioca, adunați aluatul rămas și strângeți-l de câteva ori pentru a-l netezi, apoi repetați procesul până când se folosește tot aluatul. Încercați să faceți acest lucru în cât mai puține loturi. Este bine dacă unele dintre ultimele runde tăiate au unele pliuri. Ar trebui să vizați 40 de runde (aveți nevoie de o sumă uniformă).
Folosind o perie de patiserie, periați cât mai multă făină de tapioca din rondele tăiate.
Așezați 1/4 linguriță gem în centrul jumătății rundelor. Cu un deget înmuiat în apă, umeziți aluatul în jurul gemului. Setați o rundă simplă deasupra fiecărei runde acoperite cu gem. Apăsați în jurul marginilor pentru a sigila, apoi împingeți marginile spre centru, astfel încât fiecare gogoașă să fie grasă și pufoasă. De asemenea, poate doriți să aduceți tăietorul de prăjituri în jurul perimetrului fiecărei gogoși pentru a tăia orice aluat suplimentar care iese din cerc și pentru a sigila în continuare părțile laterale.
Lăsați gogoșile să stea într-un loc cald, fără curenți, până când sunt pufoase și aproximativ duble în vrac, aproximativ 1 oră.
Cu aproximativ 30 de minute înainte ca gogoșile să crească complet, turnați 3 până la 4 in/7,5 până la 10 cm de ulei într-o cratiță adâncă, cu fundul greu, de 2-qt/2-L.
Se încălzește la foc mediu-mare până când uleiul ajunge la 375 buc.F/190 buc. C pe un termometru pentru bomboane. Pregătiți unul sau două platouri căptușite cu prosoape de hârtie.
Folosind spatula, coborâți cu grijă gogoșile în uleiul fierbinte. Gatiti doar cat mai multe gogosi care se vor potrivi confortabil in tigaie, permitand un spatiu intre ele, astfel incat sa se poata praji pana la capat. Pe măsură ce așezați gogoșile în ulei, uleiul va începe să spumeze—asta înseamnă că gogoșile se gătesc. Prăjiți gogoșile până se rumenesc pe o parte, aproximativ 40 de secunde, apoi întoarceți și prăjiți până când gogoșile se rumenesc pe a doua parte și umflate și aurii, aproximativ 20 de secunde. Cu clești, scoateți gogoșile din ulei și așezați-le pe prosoapele de hârtie pentru a se scurge. Lăsați uleiul să revină la 375 cm/190 CMC și repetați până când toate gogoșile sunt prăjite. Asigurați-vă că monitorizați uleiul astfel încât temperatura să rămână constantă; poate fi necesar să reglați căldura pe măsură ce prăjiți fiecare lot. Nu doriți ca uleiul să depășească 380 cm / 193 cm / C, deoarece gogoșile vor arde înainte de a fi gătite.
Setați un suport de sârmă peste o foaie de cookie.
Așezați restul de 1/2 cană/100 g zahăr într-un castron. Rulați ușor fiecare gogoașă caldă în zahăr până când este acoperită. Setați pe raft să se răcească complet.
Gogoșile făcute cu aluat de drojdie se consumă cel mai bine în ziua în care sunt prăjite. Faceți doar câte intenționați să mâncați în acea zi. Aluatul poate fi păstrat la frigider până la 2 zile.
Retipărit cu permisiunea de la coacerea fără Gluten pentru sărbători de Jeanne Sauvage, cărți de cronică din 2012 pentru circulatorii