Stridii toscane la grătar cu Pancetta crocantă-roșii-busuioc Mignonette
Pentru 61 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 144 calorii, 1g de proteine, și 14g de grăsime. Această rețetă servește 4. Această rețetă este plăcută de 3 gurmanzi și bucătari. Dacă aveți șobolani, stridii, frunze de busuioc și alte câteva ingrediente la îndemână, puteți face acest lucru. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 30 de minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și primar dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 35%. Acest scor nu este atât de excelent. Rețete similare includ Stridii la grătar din lemn în vinetă Chipotle, Stridii la grătar cu Jalapeno-Herb Mignonette, și Stridii cu mignonetă roșie.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Puneți pancetta într-o tigaie din fontă și gătiți la foc mediu-mare până când este crocantă și grăsimea este redată.
Scoateți pe o placă căptușită cu prosop de hârtie.
În timp ce pancetta gătește, combinați oțetul, șalotele, boabele de piper, busuiocul, roșiile și condimentați cu sare.
Pregătiți grătarul de cărbune folosind un demaror de coș umplut cu brichete de cărbune. Când cărbunii sunt roșii și încep să devină gri, adăugați așchii de lemn înmuiați uniform peste partea superioară a cărbunilor.
Prindeți fiecare stridie, cu fața în sus, într-un prosop de bucătărie pliat. Găsiți deschiderea mică dintre cochilii din apropierea balamalei și deschideți-o cu un cuțit de stridii. Încercați să nu vărsați sucurile delicioase, cunoscute sub numele de lichior de stridii, în coaja de jos.
Tăiați carnea de stridie desprinsă din coaja de sus, apoi slăbiți stridia din coaja de jos rulând cu atenție cuțitul de stridie sub corp. Aruncați coaja superioară, mai plată, păstrând stridiile și sucurile în partea de jos, coajă mai adâncă.
Curățați grătarele de gătit. Grătați stridiile la foc mare direct până când sucurile încep să buleze și marginile stridiei se ondulează, 2 până la 4 minute.
Întindeți 1 1/2 căni de sare kosher uniform pe fundul unui platou mare. Așezați cu grijă stridiile gătite în sare și acoperiți fiecare stridie cu o parte din mignonette, câteva cuburi de pancetta și câteva frunze de pătrunjel.
Stropiți cu puțin ulei de măsline extravirgin.