Stridii la grătar cu lemn în vinetă Chipotle
Această rețetă face 6 porții cu 238 calorii, 1g de proteine, și 25g de grăsime fiecare. Pentru 66 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână ulei de măsline, sare, piper și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 1 persoană a considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate, întreg 30 și pescatarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Cu o lingură scor de 19%, acest fel de mâncare este destul de rău. Încercați Stridii toscane la grătar cu lemn cu Pancetta crocantă-Mignonette de roșii-busuioc, Stridii la grătar cu glazură Chipotle, și Salată Poblano de porumb la grătar cu vinetă Chipotle pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pregătiți un foc fierbinte într-un grătar.
Pentru a face vinaigreta, bateți toate ingredientele într-un castron mic până se omogenizează bine. Pune deoparte. (Vinaigreta poate fi făcută cu până la 4 zile înainte și păstrată, acoperită, la frigider.)
Aranjați stridiile în jumătățile lor de coajă pe o foaie mare de copt. Puneți aproximativ 1 linguriță de vinaigretă peste fiecare stridie și scoateți-o la grătar.
Adăugați așchii de lemn pe cărbuni sau așezați cutia sau pachetul de fumător aproape de un jet de gaz pe un grătar cu gaz. Când vedeți primul fir de fum, aranjați rapid stridiile pe grătar. Închideți capacul și grătiți timp de 3 până la 5 minute sau până când marginile stridiilor au început să se onduleze.
Aranjați stridiile pe farfurii sau pe un platou și serviți, trecând vinaigretă suplimentară la masă.
Din 25 de elemente esențiale: tehnici pentru grătarul peștilor de Karen Adler și Judith Fertig. Copyright 2010 de Karen Adler și Judith Fertig; fotografii copyright 2010 de Joyce Oudkerk Pool. Publicat de Harvard Common Press.