Stoc Dashi (Konbudashi)
Dashi stoc (Konbudashi) ar putea fi doar garnitura pe care il cautati. Această rețetă face 8 porții cu 51 calorii, 10g de proteine, și 0g de grăsime fiecare. Pentru $ 4.26 pe portie, această rețetă acoperă 1% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Persoana 21 a considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și primal dieta. Este adus la tine de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Un amestec de fulgi de bonito, dashi kombu, apă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Cu o lingură scor de 25%, acest fel de mâncare nu este atât de minunat. Încercați Japoneză Dashi Stoc, Dashi (stoc de gătit japonez), și Gătiți cartea: Dashi și stoc de pui japonez pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Ștergeți orice murdărie din kombu cu un prosop de hârtie, având grijă să nu frecați depunerile albe de pulbere de pe alge marine.
Așezați kombu-ul și apa într-o cratiță și lăsați-l să se înmoaie timp de 30 de minute pentru a deveni moale.
Scoateți kombu din apă și tăiați mai multe fante pe lungime în frunză. Întoarceți kombu în apă și aduceți-l la fierbere. De îndată ce apa începe să fiarbă, îndepărtați kombu pentru a preveni ca stocul să devină amar.
Se amestecă fulgii de bonito în apa cu aromă de kombu, se aduce înapoi la fierbere și se ia tigaia de pe foc. Lăsați apa să se răcească. Când fulgii de bonito s-au așezat pe fund, strecurați dashi-ul printr-o strecurătoare căptușită cu pânză de brânză sau un filtru de cafea.