Squash Gratin
Squash Gratin ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 4. Pentru 93 cenți pe porție, această rețetă acoperă 19% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și primară are 195 calorii, 7g de proteine, și 7g de grăsime pe porție. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de dovlecei de iarnă, rozmarin, parmezan și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 61%. Acest scor este solid. Încercați Squash Au Gratin, Squash Gratin, și Squash de vară gratinat pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Curățați 2 1/4 kilograme de dovlecei de iarnă și tăiați-le în cuburi.
Preîncălziți cuptorul la 450 F.
Într-o oală mare rezistentă la cuptor, rumeniți 2 felii de slănină de 1/8 inch grosime timp de 5 minute, întorcându-le.
Adăugați cuburile de dovlecei, 4 căței de usturoi (necojite, dar zdrobite), 1 crenguță de rozmarin și puțină sare.
Se acoperă cu hârtie pergament și se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Coborâți temperatura cuptorului la 350 F, scoateți hârtia pergament și gătiți încă 30 de minute.
Între timp, încălziți o tigaie uscată și prăjiți o mână de semințe de dovleac uscate. Se răcește pe prosoape de hârtie, apoi se zdrobește.
Când dovlecelul este gătit, scoateți oala din cuptor și porniți broilerul.
Aruncați rozmarinul și coaja căței de usturoi.
Scoateți feliile de slănină și tăiați-le în lardoane mici.
Puneți dovleceii și usturoiul cu o furculiță și adăugați lardonii. Amestecați și reglați condimentul cu mult piper negru proaspăt măcinat.
Presărați partea superioară a gratinului cu semințe de dovleac.
Cu un cojitor de legume, radeți 1 uncie de pecorino sau parmezan în fulgi mici și presărați uniform peste gratin.
Puneți sub broiler timp de aproximativ 2 minute pentru a rumeni blatul.
Retipărit cu permisiunea Nature: Simple, Healthy, and Good de Alain Ducasse, 2009 Rizzoli International Publications, Inc.