Spanac în sos de iaurt
Spanacul în sos de iaurt este un fără gluten și vegetarian sos. Această rețetă face 6 porții cu 123 calorii, 4G de proteine, și 10g de grăsime fiecare. Pentru $1.08 pe portie, această rețetă acoperă 25% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați chile, semințe de chimen, ceapă și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 88%. Acest scor este super. Încercați Linguine cu spanac și sos de iaurt, Spanac proaspăt cu sos de usturoi-iaurt, și Homar Calcutta în sos de spanac și iaurt pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți 2 linguri de ulei într-o oală grea de 5 până la 6 litri la foc mediu până când strălucește. Gatiti ceapa, amestecand ocazional, pana se inmoaie, aproximativ 7 minute.
Adăugați spanac, chile, 2 linguri de apă și 3/4 linguriță de sare și gătiți, neacoperite, amestecând ocazional, până când spanacul este ofilit, 3 până la 5 minute.
Se ia de pe foc și se amestecă iaurtul.
Încălziți restul de 1 1/2 linguri de ulei într-o tigaie mică și grea la foc mediu-mare până când strălucește, apoi gătiți semințele de muștar până când încep să apară și/sau devin gri, apoi adăugați semințe de chimen și fulgi de ardei roșu și gătiți, amestecând, până când semințele de chimen se rumenesc, cu aproximativ 30 de secunde mai mult.
Adăugați frunze de curry (dacă utilizați), acoperind tigaia imediat timp de câteva secunde, apoi amestecați amestecul de condimente în amestecul de spanac. Se condimentează cu sare.
* Ingredientele indiene pot fi comandate prin poștă de la Kalustyans.com. * Chile poate fi îndepărtat în timpul gătitului atunci când vasul este suficient de picant pentru gustul dumneavoastră.* Amestecul de spanac-iaurt, fără ulei condimentat, poate fi făcut cu 1 zi înainte și răcit. Reîncălziți înainte de a continua cu rețetă.