Sos Ancho-Stafide
Sosul Ancho-Raisin este un fără gluten sos. Pentru 25 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 3% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 10 porții cu 82 calorii, 1g de proteine, și 5g de grăsime fiecare. Dacă aveți la îndemână cafea măcinată, unt, ceapă și alte câteva ingrediente, o puteți face. Această rețetă este plăcută de 46 de gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 18%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Sos De Grătar Ancho, Sos De Ancho Enchilada De Casă, și Curcan Cu Sos Ancho-Portocaliu.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 F.
Se pune chile pe foaia de copt și se introduce la cuptor până se umflă și se aromează, aproximativ 5 minute.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească 5 minute. Stem și semințe chile. Rupeți în bucăți mari.
Puneți cafeaua, chile și stafidele într-o cratiță mică. Se aduce la fierbere la foc mare.
Se ia de pe foc și se lasă să se absoarbă până când chile și stafidele sunt foarte moi, aproximativ 20 de minute.
Transferați amestecul într-un blender.
Se adaugă pudra de cacao și piureul până se omogenizează. Pune deoparte.
Topiți untul în cratița goală acum la foc mediu. Când spumarea dispare, adăugați ceapa; gatiti pana se inmoaie, aproximativ 5 minute. Se amestecă usturoiul și se gătește până se parfumează, aproximativ 30 de secunde. Se amestecă piureul de cafea, oțetul și Worcestershire. Se aduce la fierbere, se reduce focul și se fierbe până se îngroașă ușor, aproximativ 10 minute.
Se ia de pe foc, se amestecă cafeaua măcinată și se condimentează cu sare și piper după gust.