Somon proaspăt și afumat în ghiveci

Somonul proaspăt și afumat în ghiveci ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru felul principal. Această rețetă servește 6. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, primară, prietenoasă cu fodmap și pescatariană are 303 calorii, 26g de proteine, și 21g de grăsime pe porție. Pentru $3.75 pe portie, această rețetă acoperă 20% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 13 persoane au considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână file de somon, pastă de harissa, somon și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 63%, ceea ce este destul de bun. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Placinta de peste cu somon proaspat si afumat, Somon În Ghiveci Cu Castraveți Murați, și Somon Picant În Ghiveci Cu Capere.
Instrucțiuni
Puneți fileurile de somon într-un singur strat într-un vas cu microunde și punctați cu 25g/1oz de unt, sare și piper. Acoperiți cu folie alimentară, înjunghiată de mai multe ori, apoi cuptorul cu microunde la mare timp de 5-6 minute, până când somonul este doar gătit. (Sau puneți într-o tigaie, acoperiți cu apă clocotită, condimentați și braconați timp de 5-6 minute și adăugați untul în robotul de bucătărie.) Se lasă să se răcească .
Fulgați somonul într-un robot de bucătărie, adăugând sucurile din vas. Se toacă somonul afumat aproximativ și se adaugă la procesor cu sucul de lămâie, ardeiul iute sau pasta de harissa, sare și piper.
Procesați până se toacă fin, dar cu puțină textură, apoi transformați-l într-un vas de servire de 1 litru. Topiți untul rămas într-o tigaie mică, scoateți-l de pe foc și lăsați sedimentul să se așeze. Turnați cu grijă untul peste somon, lăsând sedimentul în urmă. Se lasă să se răcească, apoi se răcește până se fixează, aproximativ 2 ore. (Somonul poate fi congelat până la 1 lună.)
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somonul afumat. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Lapis Luna Chardonnay cu un rating de 4, 7 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 13 dolari pe sticlă.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Coajă de portocală, ananas copt, pâine prăjită și vanilie pe nas. Corpolent, proaspăt și plin de viață, cu piersici albe luxuriante și arome de mere coapte care duc la un finisaj sărat cu unt.