Somon pocat cu trufe și creveți în sos de smântână
Somonul poșat cu trufe și creveți în sos de smântână este un fără gluten, primar și pescatarian rețetă cu 8 porții. O porție conține 363 calorii, 9g de proteine, și 26g de grăsime. Pentru $2.63 pe portie, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Dacă aveți la îndemână file de somon tăiat în centru, creveți în scoici, vin și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 75 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 16%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Somon Poșat Cu Sos De Smântână De Mărar, Creveți Poșați Cu Sos De Scufundare De Hrean Cu Smântână, și Somon Pocat Cu Sos De Avocado.
Instrucțiuni
Tăiați fiecare coajă de creveți pe lungime de-a lungul spatelui cu foarfece, lăsând intact ultimul segment de coajă, apoi devein creveți, păstrând coaja la locul său. Clătiți creveții și uscați-i, apoi presărați sare.
Se încălzește untul într-o tigaie antiaderentă de 10 inci la foc moderat până când spuma dispare, apoi se sotează creveții de la calibru, întorcându-se o dată sau de două ori, până când sunt gătite, aproximativ 3 minute.
Transferați creveții și untul într-o sită așezată peste un castron și, când este suficient de rece pentru a fi manevrat, cojiți creveții (lăsați coaja pe segmentul cozii), rezervând scoici și unt. Răciți creveții, acoperiți, până când sunt gata de utilizare.
Întoarceți cojile și untul în tigaie și reîncălziți scurt pentru a lichefia untul, apoi transferați într-un robot de bucătărie împreună cu coniac și apă. Pur și simplu până când este cât mai neted posibil, aproximativ 2 minute. Forțați amestecul printr-o sită fină într-un castron mic, aruncând solidele, apoi răciți untul de creveți.
Ondulați fiecare felie de somon într-un cerc, părțile jupuite și legați-le cu sfoară pentru a-și menține forma.
Tăiați benzi de 48 (3/4 pe 1/16 inci) din trufe și tocați trufele rămase, rezervând lichid dacă utilizați trufe conservate.
Faceți 6 fante distanțate uniform în partea de sus a fiecărei felii de somon cu vârful unui cuțit mic, împingând o bandă de trufe în fiecare fantă.
Se presară somonul cu sare și se răcește pe o tavă, învelită bine în folie de plastic, până când este gata de braconaj.
Se fierbe Chablis cu șalotă într-o cratiță grea de 2 litri până se reduce la aproximativ 1/4 cană, aproximativ 15 minute.
Adăugați smântână și reveniți la foc mic.
Se toarnă printr-o sită fină într-o altă cratiță mică și grea, apăsând și aruncând șalota.
Adăugați trufe tocate și orice suc de trufe și fierbeți sosul până se reduce la aproximativ 1 1/4 căni, aproximativ 5 minute. Se amestecă împreună săgeată și coniac și se amestecă în sos. Se fierbe la foc mic, amestecând ocazional, până se îngroașă ușor, aproximativ 2 minute, apoi se amestecă sare și piper.
Ungeți fundul unei tigaie grele adânci de 12 inci și aranjați somonul în ea.
Adăugați 1 cană de vin și suficientă apă pentru a acoperi doar peștele, apoi acoperiți cu o rundă de pergament cu unt sau hârtie de ceară, cu unt în jos. Aduceți la foc mic la foc moderat, apoi reduceți căldura și braconați la foc mic până când somonul este doar gătit, la 8 până la 10 minute de la pornirea căldurii.
Transferați cu o spatulă cu fante pe plăci și îndepărtați șirul.
În timp ce peștele braconează, combinați sosul și creveții fierți într-o tigaie grea și aduceți la foc mic la foc moderat.
Adăugați unt de creveți și rotiți tigaia până când untul este încorporat. Se condimentează sosul cu sare și piper și se servește cu somon.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somon în meniu? Încercați să împerecheați cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Hanna Chardonnay cu un rating de 4,4 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 20 de dolari pe sticlă.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Cu o culoare de miere strălucitoare și paie aurie, acest vin aduce arome de piersică la grătar, plăcintă cu pere, cu caramel, pătlagină,ananas. Pe cerul gurii, proaspete felie de mere cu crustă plăcintă, caramel, plăcintă cu pere, piersici la gratar, pâine prăjită și banane.