Somon placat cu glazură balsamică de miere
Nevoie de un curs principal fără gluten și pescatarian? Somonul placat cu glazură balsamică de miere ar putea fi o rețetă minunată de încercat. Această rețetă servește 4. Pentru $ 4.68 pe portie, această rețetă acoperă 26% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 34G de proteine, 29G de grăsime, și un total de 545 calorii. 6 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Mergeți la magazin și ridicați scândurile de cedru netratate, partea de somon, miere și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a folosi untul, puteți urma acest fel principal cu Tort Cu Unt De Scorțișoară ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 12 ore și 35 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 66%. Acest scor este bun. Încercați Somon cu glazură de miere balsamică, Somon placat cu glazură de arțar-muștar, și Somon Placat Cu Cedru Cu Glazură De Muștar De Arțar pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți broilerul. Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F.
Dacă folosiți o parte a somonului, tăiați aproximativ la jumătatea cărnii la fiecare 5 până la 6 inci, astfel încât să existe câteva spații pentru ca glazurile să se scufunde. Dacă utilizați fileuri de somon, feliați aproximativ 8 până la 10 unghiuri feliate în carne, pentru a ajuta carnea să se înmoaie mai complet în glazură.
Într-un castron mic sau ceașcă, amestecați sarea, piperul și muștarul uscat.
Într-un castron mediu de sticlă, încălziți mierea în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde pentru a lichefia în continuare.
Scoateți din cuptorul cu microunde și amestecați în oțet balsamic.
Ungeți partea superioară a fileurilor de somon (nu partea pielii) cu untul topit. Condimentează partea de carne cu amestecul de condimente.
Ungeți cu amestecul miere-balsamic, rezervând unele pentru mai târziu.
Puneți scândurile înmuiate sub broilerul fierbinte, la aproximativ 5 centimetri de sursa de căldură, până când lemnul este rumenit deasupra, aproximativ 3 minute. Cu clești, scoateți cu grijă scândurile din cuptor.
Periați imediat suprafața rumenită cu ulei de măsline, apoi așezați fileurile de somon pe suprafața unsă, cu pielea în jos.
Puneți 2 foi de fursecuri în cuptorul de mai jos, unde vor merge scândurile pentru a prinde orice glazuri sau sucuri care se scurg. Întoarceți scândurile la broiler și gătiți peștele timp de 10 minute. Ungeti cu miere-balsamic și locul în cuptor. Gatiti pana se face pe gustul dvs., aproximativ 10-15 minute sau 20 de minute in total pentru mediu.
Scoateți fileurile pe un platou sau serviți imediat direct din scânduri.
Pe porție: Calorii 512; grăsime totală 29 grame; grăsimi saturate 9 grame; proteine 35 grame; carbohidrați Total 28 grame; zahăr: 28 grame; Fibre 0 grame; Colesterol 109 miligrame; Sodiu 1185 miligrame
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somonul funcționează foarte bine cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase, cremoase, în timp ce sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu tanin scăzut, cum ar fi pinot noir, merge excelent cu somonul fript sau la grătar. Foley Johnson Carneros Chardonnay cu un rating de 4.6 din 5 stele pare a fi un meci bun. Costă aproximativ 23 de dolari pe sticlă.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromele sunt concentrate și complexe în Carneros Chardonnay 2016. Notele de piersică la grătar, pere, croissant cu unt și vanilie au pregătit scena pentru un Chardonnay bogat și plin de corp. Aromele se extind pe palat cu arome delicioase de pere, măr crocant, caprifoi, nucă de cocos prăjită și napolitană de vanilie. Echilibrul și structura acestui vin, împreună cu aciditatea sa strălucitoare, îl fac un vin demn de vârstă pentru a fi savurat câțiva ani. Bucurați-vă de această frumusețe cu un pui prăjit suculent și risotto de ciuperci sălbatice.