Somon fiert în folie cu maioneză herby
Somon fiert în folie cu maioneză herby ia aproximativ 1 oră și 50 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 8. Pentru $ 8.89 pe portie, această rețetă acoperă 45% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și pescatarian are 984 calorii, 75g de proteine, și 72g de grăsime pe porție. Funcționează bine ca fel principal. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Dacă aveți arpagic, somon eviscerat și scalat, vin și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. 16 persoane au considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 94%, ceea ce este excelent. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Colet-somon pocat cu maioneză herby, Burgeri de miel Herby cu maioneză de sfeclă roșie, și Coulibiaci de somon și cartofi herby.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 150C / 130C ventilator / gaz
Așezați o bucată mare de folie cu lățime dublă deasupra unei foi mari de copt și periați-o cu ulei, apoi puneți somonul în centru. Puneți câteva crenguțe generoase de mărar și șalotele în cavitatea corpului, apoi condimentați.
Aduceți cu grijă părțile laterale ale foliei pentru a înconjura peștele, condimentați bine în interior și în exterior, apoi turnați peste vin.
Sigilați folia până la capăt, dar nu prea strâns pe peștele de care aveți nevoie pentru a-i oferi un pic de spațiu în colet.
Coaceți timp de 1 oră 30 de minute.
Odată ce somonul a fiert, desfaceți cu grijă coletul de folie și trageți aripioarele dorsale pe coloana vertebrală a peștelui. Dacă somonul este gata, ar trebui să dispară foarte ușor. Resigilați coletul și lăsați-l să se răcească, va continua să gătească puțin mai mult pe măsură ce se răcește. Dacă nu sunteți sigur că somonul este gătit suficient, întoarceți-l la cuptor pentru încă 10 minute.
Când este rece, îndepărtați cu grijă pielea de pe o parte a somonului. Poate fi necesar să folosiți un cuțit pentru a începe, dar ar trebui să se desprindă ușor după aceea. Lăsați mărarul gătit și șalota la locul lor, deoarece puteți deteriora carnea somonului dacă încercați să le îndepărtați.
Folosiți un cuțit pentru a răzui carnea grasă maro. Are un gust delicios, dar nu arată la fel de atractiv ca carnea roz de dedesubt. Întoarceți cu grijă somonul pe un platou și îndepărtați pielea și carnea maro din cealaltă parte.
Pentru a servi, îndepărtați cu grijă fileurile dintr-o parte a peștelui, lăsând în urmă oasele. Veți vedea că peștele are o diviziune naturală de 2 fileuri lungi pe fiecare parte. Introduceți cuțitul de-a lungul centrului și ușurați cu atenție fiecare file.
Transferați fileurile într-un platou, cu osul în sus.
Ridicați osul central din restul de pește întreg ar trebui să iasă dintr-o singură bucată și să îndepărteze aromaticele. Îndepărtați cele 2 fileuri rămase și îndepărtați orice oase de ac. Reasamblați somonul pe platou. Se amestecă ierburile în maioneză și se ornează somonul cu năsturel, castraveți, ierburi și lămâie.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Trentadue la Storia Chardonnay cu un rating de 4,3 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 20 de dolari pe sticlă.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
Chardonnay 2014, Coasta Sonoma, este tipic pentru soiul cu arome de mere, piersici albe și citrice. Cu mai mult timp în sticlă arome nuanțate de nucșoară, pâine prăjită ușoară și vanilie vin să se joace împreună cu sugestia de ananas și lămâi coapte Meyer. Senzația gurii este clară și restrânsă, cu mineralitate clară și puritate a fructelor. Bogat, elegant și frumos echilibrat.