Somon cu sos de menta

Somon cu sos de menta
Somonul cu sos de mentă ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 6 porții cu 186 calorii, 24g de proteine, și 8g de grăsime fiecare. Pentru $2.77 pe portie, această rețetă acoperă 18% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână file de somon, piper, coajă de lămâie și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a consuma coaja de lămâie, puteți urma acest fel principal cu Tort cu sirop de lămâie cu fructe de pădure și cremă de caș de lămâie ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 25 de minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, primar și pescatarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 77%. Acest scor este solid. Încercați Somon la grătar cu sos de iaurt-mentă, Somon crocant cu piele cu sos de zară-mentă, și Somon prăjit cu sos de mentă de busuioc - 7 puncte pentru rețete similare.

Instrucțiuni

1
Pentru a face sos, într-un castron mic, amestecați iaurtul, menta, maioneza, coaja de portocală și usturoiul până se omogenizează bine. Acoperiți și refrigerați cel puțin 1 oră, dar nu mai mult de 2 zile.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coaja De PortocalaCoaja De Portocala
MaionezăMaioneză
UsturoiUsturoi
IaurtIaurt
SosSos
MentăMentă
Echipamente pe care le vei folosi
BolBol
2
Setați controlul cuptorului la fiert. Pulverizați suportul pentru tigaie pentru broiler cu spray de gătit.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Spray De GătitSpray De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Pentru PuiTigaie Pentru Pui
CuptorCuptor
3
Presărați somonul cu coaja de lămâie, sare și piper.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare și PiperSare și Piper
Coaja De LamaieCoaja De Lamaie
SomonSomon
4
Așezați somonul pe raft în tigaia broiler.
Ingrediente de care veți avea nevoie
SomonSomon
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Pentru PuiTigaie Pentru Pui
5
Se fierbe cu blaturi de aproximativ 4 inci de la căldură 5 până la 6 minute sau până când somonul se fulgi ușor cu furculița.
Ingrediente de care veți avea nevoie
SomonSomon
6
Se servește cu sos.
Ingrediente de care veți avea nevoie
SosSos

Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Chardonnay de la A la Z cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 15 dolari pe sticlă.
De la A La Z Chardonnay
De la A La Z Chardonnay
Chardonnay 2010 de la A la Z se deschide cu arome de flori albe, mandarină, tei, gutui, piatră umedă și minerale care se dezvoltă în continuare în nucșoară, miere, măr verde cu note de ghimbir. Un atac încărcat cu minerale este luminos, îmbucurător și intens. Palatul Mijlociu nuanțat continuă cu arome care oglindesc și amplifică aromele. Finisajul este lung, curat, crocant și suculent, cu arome de caprifoi, citrice și piatră umedă. Acest vin exemplifică clasicul Oregon steely Chardonnay. 2010 a fost o epocă excepțională pentru vinurile albe din Oregon și acest vin sofisticat condus de terroir nu face excepție; luminos, acidulat și intens pe care îl va livra în următorii 5 ani.
DificultateExpert
Gata În1 h, 25 m.
Porții6
Scor De Sănătate41
Revista