Somon cu glazură de lămâie și firimituri de rozmarin

Somonul cu glazură de lămâie și firimituri de rozmarin este un fără lactate și pescatarian rețetă cu 4 porții. Acest fel principal are 553 calorii, 47G de proteine, și 29G de grăsime pe porție. Pentru $5.65 pe portie, această rețetă acoperă 33% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de crenguță de rozmarin, miere, sare și piper și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma menta, puteți urma acest fel principal cu Brownies De Mentă ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 86%. Acest scor este spectaculos. Încercați Somon cu glazură de lămâie și firimituri de rozmarin, Somon cu glazură de arțar-lămâie, și Somon cu lămâie, capere și rozmarin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aprinde un grătar. Într-o tigaie mică, încălziți 1/4 cană de ulei de măsline cu usturoiul și rozmarinul la foc moderat până când sunt parfumate, aproximativ 1 minut.
Adăugați firimiturile de pâine și gătiți, amestecând continuu, până devin aurii și crocante, aproximativ 5 minute.
Scoateți tigaia de pe foc, adăugați coaja de lămâie și condimentați cu sare și piper. Aruncați crenguța de rozmarin și usturoiul zdrobit din firimituri.
Într-o cratiță mică, combinați mierea cu sucul de lămâie și crenguțele de mentă și gătiți la foc mare, amestecând frecvent, timp de 1 minut.
Ungeți fileurile de somon cu ulei de măsline și condimentați bine cu sare și piper. Grătiți peștele la foc mediu-mare, rotind o dată, până când este ușor carbonizat și doar roz în centru, aproximativ 10 minute.
Ungeți glazura de miere și lămâie peste fileuri și grătiți până când sunt ușor lăcuite, rotind și perindând ambele părți, aproximativ 2 minute.
Transferați somonul la grătar, glazurat în farfurii, presărați cu firimiturile de pâine și serviți imediat.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 12 dolari pe sticlă.
![Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay
Nozzole le Bruniche este o expresie elegantă și distinctivă a soiului Chardonnay, cu un buchet curat și parfumat de fructe albe și tropicale compensate de ușoare nuanțe de pâine prăjită. Pe cerul gurii, acesta arată un echilibru superb de maturitate a fructelor subliniată de o aciditate proaspătă și structura corpului mediu, cu o impresie de ansamblu de complexitate delicată. Acestea se repetă în finisajul curat, persistent, care se termină pe o notă subtilă prăjită.